Ak Parti İstanbul Teşkilatı, Şehitler Abidesi’nde İftar Yaptı

23 Temmuz 2012

Ak Parti İstanbul teşkilatı, Çanakkale Şehitliği’nde iftar yaptı. Binlerce kişinin katıldığı iftarın mönüsü ise Çanakkale Savaşları’nda askerlerin yediği yemeklere uygun olarak tam buğday çorbası, arpa ekmeği ve sudan oluştu.

Çanakkale, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ ile 23 ilçede “Paylaş ki kardeş olasın” ilkesiyle yola çıkan İstanbul teşkilatı, Çanakkale Şehitlik Abidesi’nde iftar programı düzenledi. Abidenin önündeki tören alanında kurulan masalara İstanbul ve çevre illerden gelen binlerce kişi yerini aldıktan sonra iftar programı başladı. İftar programına, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdullkadir Aksu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ak Parti İstanbul Başkanı Aziz Babuşçu, milletvekilleri ve gazeteciler de katıldı.

Ezandan önce iftar programına katılanlara konuşan Başkan Topbaş, Çanakkale’yi geçilmez kılan o yüce insanları hayırla yad ederek, “Diliyoruz ki Rabbimiz bizleri de onlarla cennette buluşturur. Onların bu ülkeyi bağımsızlaştırmadaki kahramanlıkları ile bugün de bizler geçmişten aldığımız ilhamla yurdumuzun hak ettiği yere gelmesi için birlikte mücadele ediyoruz.” dedi.

Daha sonra söz alan Babuşçu ise Çanakkale ruhuna dikkat çekerek, burada her kesimin birlikte verdiği mücadeleyi anlattı. Çanakkale ruhunun örnek alınmasını isteyen Babuşçu, “Burada olmamızın çok özel anlamı var. Biliyorsunuz ki şehitler için ölü diyemeyiz, onlar diridirler. Biz istedik ki Ramazan akşamı mütevazı rızıklarımızı yanımıza alarak Rabbin katında bizlerle asla kıyaslanmayacak şehitlerimizin manevi huzuruna gidelim. İftar edeceğimiz rızık da onların Çanakkale Savaları boyunca en sık yedikleri o mütevazı menü olsun.” dedi.

Konuşmaların ardından iftar saatine kadar Kur’an-ı Kerim okundu. Ezanın okunması ile iftar programına katılan vatandalar, 97 yıl önce Mehmetçiğin yediği tam buğday çorbası, arpa ekmeği ve su ile iftarlarını açtı. Vatandalar mütevazı iftarla oruçlarını açarken, sahneye İbrahim Sadri çıktı. İftarın ardından programa katılanlar toplu halde akşam namazı kılarak İstanbul’a gitmek üzere yola çıktı.

[Kaynak: canakkaleninrehberi.com]

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir