Çanakkale’de Gezi Parkı Eylemine Desteğe Devam

03 Haziran 2013

İstanbul Taksim’deki gezi parkı ağaçlarının kesilmesini protesto etmek için yaklaşık 5 gündür devam eden eylemlerde göstericilere sert bir şekilde müdahale eden polise ve AKP hükümetine bir tepki de Çanakkale’den geldi. 01 Haziran Cumartesi günü saat 14.00’de iskele meydanında toplanan grup, ellerinde Türk bayrakları ile AKP binasına yürüdü.

Binanın önüne gelen kalabalık, ‘Her Yer Taksim, Her Yer Direniş’, ‘AKP Yıkılsın, Ağaç Dikilsin’, ‘Direne Direne Kazanacağız’, ‘Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’, ‘AKP’ye Hesabı Halk Soracak’, ‘Hükümet İstifa’ şeklinde slogan attılar. Bu arada bazı göstericiler AKP İl Binasına yumurta attı. Saat 17.00’de tekrar toplanan kalabalık binlerce kişiye ulaştı. Kordon boyunda yürüyüşe geçen grup, sloganlar eşliğinde Balıkesir Caddesi, İnönü Güzergahı ve Demircioğlu Caddesini takip ederek yeniden kordona ulaştı.

Çanakkale’den Pazar Günü de Desteğe Devam
Taksim Gezi Parkı olayları ile başlayan protestolar yurt geneline “hükümet istifa”söylemi ile yayılmaya devam ediyor. Çanakkale’de Pazar günü hem sokakta hem de evlerde eylem vardı. Ortak slogan ise “Hükümet istifa”

Çanakkale kent merkezinde Taksim Gezi Parkı olaylarına destekle başlayan süreç hükümetin istifa söylemine kadar uzandı. Pazar günü saat 19.00’da Halk Bahçesi’nde toplanan vatandaşlar burada türkülerle halay çekip hükümete sloganlarla göndermeler yaptılar. “Hükümet istifa” “Hükümet yıkılsın Tayyip altında kalsın”, “Faşizme karşı omuz omuza” şeklinde sloganlar atan vatandaşlar daha sonra kordonboyunda aynı şekilde yürüdüler.

Sokaktaki gösteriler noktalandıktan sonra Çanakkale’den yurt genelindeki tepkiye destek evlerden tencer, tava seslerinin yükselmesi ile devam etti. Işıklar söndürülüp yakıldı ve eyleme destek verildiği belirtildi.

[canakkalememleket.com
[Fotoğraflar: Sinan Ceylan]

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir