AK Parti Çanakkale İl Başkanı Muzaffer Kutlu: “Gösteriler Amacından Saptı”

20 Haziran 2013

AK Parti Çanakkale İl Başkanı Muzaffer Kutlu Taksim Gezi Parkı’nın fiilen yıkılması girişimi sonrası yaşanılan toplumsal duyarlılık karşısında hükümetin izlediği polis şiddeti nedeniyle başta İstanbul Taksim olmak üzere birçok şehirde yapılan eylemlerle ilgili yazılı bir basın açıklamasında bulundu. Kutlu açıklamasında eylemlerin 28 Mayıs tarihinde Taksim Gezi Parkı’nda masum bir çevre hareketi olarak başladığını bugün ise başlangıçtaki amacından saptığını ifade etti.

AK Parti Çanakkale İl Başkanı Muzaffer Kutlu’nun açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

28 Mayıs tarihinde Taksim Gezi Parkında masum bir çevre hareketi olarak başlayan eylemler bugün başlangıçtaki amacından sapmıştır.
Birçoğunu ilk kez sokakta eylem yapan gençlerin oluşturduğu grubun yayalaştırma çalışması nedeniyle birkaç ağacın yerinin değiştirilmesine engel olmak için başlattığı ve ‘gezi direnişi’ olarak adlandırılan eylemler amacının çok dışına çıkmıştır.
Çevre duyarlılığı ile hareket eden ve apolitik kimlikleri öne çıkan gençlerin masum eylemlerine legal ve illegal siyaset ve ideolojilerini alet etmek isteyen çıkar gruplarının eylemlere karışması hiç kimsenin görmek istemeyeceği sonuçlar doğurmuştur.
Bazı ideolojik marjinal gruplar ana muhalefet partisi CHP’nin de çanak tutmasıyla ülkemizde huzur ortamını bozmak ve geçmişte Türkiye’nin gelişimini sekteye uğratmak için ortaya konan senaryolara benzer bir senaryoyu tekrar sahneye koymak istemişlerdir. Ama Allah’ın izniyle halkımız buna hiçbir zaman tevessül etmeyecektir. Çünkü milletimiz bu oyunları defalarca gördü ve bundan sonra bu oyunlara kanmayacaktır.
İllegal örgütlerin başını çektiği ve emniyet güçlerini hedef alan gösteriler sonucunda vatandaşlarımızdan ve emniyetimizden can kayıpları ve yaralanmalar da yaşanmıştır.
Taksim Meydanının günlerce araç ve yaya trafiğine kapalı kalması ise ülke ekonomisini bile etkileyecek olumsuzluklara neden olmuştur.
Ancak, Çanakkale’de hemşerilerimiz ile emniyet güçlerimizin itidalli davranışları başka kentlerde yaşanan olumsuzlukların benzerlerinin kentimizde yaşanmasının önüne geçmiştir.
Bu açıdan hem hemşerilerimize hem de İl Emniyet Müdürümüz Osman Zoroğlu ve ekibine basiretli ve tutarlı davranışları nedeni ile bir Çanakkale olarak teşekkür borçluyum.
Arkasında hangi amaç olursa olsun, demokratik duyarlılıkların ifadesinden daha fazla, adeta bir terör havasının estirilmesi Türkiye’nin dış dünyada da itibarına yönelik eleştirilere sebep olmuştur. Siyaset bir kültürdür, bir edeptir, bir yaşama terbiyesidir, bir inceliktir.
AK Parti iktidarı ile birlikte artık ülkemizde siyaseti, bir edep ve millete hizmet olarak gören siyasetçi tipi yetişmektedir. Siyaset edeple ahlakla, hizmetle ve adaletle bütünleşince millet nezdinde ki saygınlığını arttırmaktadır. Bizim anlayışımıza göre, bir siyasetçi seçmenine karşı her zaman ‘ahlaki sorumluluk kaygısı’ taşımalıdır. Siyasetçi vekaletini aldığı oyun sorumluluğunu bilerek siyaset yapmalıdır.
Vatandaşın talepleri yerine başka odakların ya da çıkar gruplarının telkinleri ile hareket eden siyasetçiler her zaman ‘ahlaki eleştiriye’ maruz kalmakla karşı karşıya kalır.
Millet her seçim döneminde siyaset kurumunu bu anlamda bir seçime tabi tutmaktadır. Demokratik siyasette millet; başarılı bulduğu siyasetçiyi tercih ederek takdir ederken, başarısız bulduğunu da seçmeyerek bir nevi cezalandırmaktadır.
Demokratik ülkelerde demokrasinin olmazsa olmazı sandık tüm bu sıkıntıların ilacıdır.
Milletimiz zaten bütün olup bitenleri görmektedir ve vicdan sahibi herkes hak ettiği notu en güzel şekilde de verecektir. Türkiye’nin geleceği bugünkü ‘AK Siyaset’ kadar da parlak olacaktır.

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir