Çanakkale Kent Konseyi Çevre Meclisi Genel Kurulu Toplandı

20 Aralık 2013

Çanakkale Kent Konseyi Çevre Meclisi Genel Kurul toplantısı Kent Konseyi toplantı salonunda çok sayıda katılımcı ile yapıldı. Çevre meclisi genel kuruluna meclis üyelerinin yanı sıra, valilik, belediye, üniversite, çalışma guruplarından üyeler, kent gönüllüleri, mahalle meclis üyeleri, oda ve dernek temsilcileri katıldı.

Genel Kurul’da Çevre Meclisi Başkanı Av. Ali Çalıdağ yaptığı konuşmada çevre meclisinin çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Başkan Çalıdağ, madencilik faaliyetlerinin durumu, hukuki sürecin geldiği nokta hakkında bilgiler verdi.

Kaz Dağı Belgeseli çalışma gurubunun faaliyetleri ile ilgili bilgiler veren Demet Çavuşgil, Kaz Dağı belgeseli çekimleri eşliğinde gerçekleştirdiği konuşmasında kaz dağlarında olası bir madencilik faaliyetinde ortaya çıkacak felaketin havadan görüntülendiğini bildirdi. Çavuşgil, elde edilen görüntülerin ve video çekimlerinin sürece önemli katkı sağlayacağını ve delil olacağını ifade etti.

Çevre Meclisi Üyesi Ünsal Önder de yaptığı sunumda kıyı bölgelerinde yapılması düşünülen termik santrallere dikkat çekerek, alanlardaki biyolojik çeşitlilik ve zenginlik hakkında bilgiler verdi. Önder çevrenin, doğal hayatın korunmasının önemine dikkat çektiği konuşmasında enerji yatırımlarının doğaya etkisi ve doğa koruma politikaları çerçevesinde uygulanması gereken tedbirler hakkında bilgiler verdi.

Çevre Meclisi yürütme kurulu üyesi İbrahim Gül de Balaban ve Kirazlı bölgesinde altın arama çalışmalarının doğaya nasıl etki edeceği ve ileride oluşturacağı riskleri aktardı. Madencilik faaliyeti yapan firma tarafından kaldırılması teklif edilen orman gözetleme kulesi hakkında bilgiler veren Gül, gözetleme kulesine gerçekleştirilen gezi ile konuya dikkat çektiklerini bildirdi.

Genel kurulda son olarak toplantıya katılanlar görüş ve önerilerini dile getirdi. Çevrecilik faaliyetlerinin arttırılarak sürdürülmesi, toplumun tüm kesimlerinin sürece dahil edilmesi için çalışmalar yapılması gerektiği görüşleri dile getirildi.

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir