ÇOMÜ Biga İİBF’de Mezuniyet Heyecanı

28 Haziran 2014

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 17. dönem mezunlarını hayata uğurladı.

Prof. Dr. Ramazan Aydın Yerleşkesi’nde gerçekleşen ve mezuniyet yürüyüşüyle başlayan tören, Düzce Abhaz Kültür Derneği’nin halk dansları gösterisiyle devam etti. Ardından fakülte birincisi Ekonometri bölümü öğrencisi Gözde Yılmaz mezuniyet kütüğüne isminin yazılı olduğu plakayı çaktı. Gözde Yılmaz yaptığı konuşmada, 4 yıllık emeklerinin karşılığını almaktan dolayı hissettiği mutluluğun yanı sıra, en güzel yıllarını yaşadığı üniversitesinden ayrılacak olmanın hüznünü dile getirdi. Yılmaz, başarısında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Biga İİBF’nin yabancı uyruklu öğrencileri adına konuşan Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümü öğrencisi Sadrettin Mammadov, bireyin yaşamındaki en önemli zaman dilimi olan üniversite yıllarında gelişimlerine katkıda bulunan ve yabancı uyruklu öğrencilere destek olan tüm hocalara teşekkür etti. Mammadov, Dekan Prof. Dr. Hamit Palabıyık’a bir teşekkür plaketi takdim etti.

Biga İİBF Dekanı Prof. Dr. Hamit Palabıyık ise yaptığı konuşmada, ülkelerin asıl zenginliğinin iyi eğitimli genç nesiller olduğunu belirterek, amaçlarının gelecek adına ümit kaynağı olan gençleri çok daha yetkin birer uzman ve iyi birer insan olarak yetiştirmek olduğunu ifade etti. Konuşmasında geçtiğimiz günlerde trafik kazasında hayatını kaybeden öğrenciler Fatma Şen, Begüm Keskinbıçak ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eyüp Özdemir’in yanı sıra, Soma’da yaşamını kaybeden maden işçilerini de anan Prof. Dr. Palabıyık, öğrencileri yetiştiren ailelere, öğrencilerin yetişmesinde emeği geçen akademik ve idari personele, fakülteye desteklerini esirgemeyen Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner’e, Biga Belediye Başkanı İsmail Işık’a, Biga Kaymakamı Fatih Genel’e ve tüm Biga halkına teşekkür etti.

Törene katılan Rektör Vekili Şükriye Aras Hisar da, eğitime yapılan yatırımın manevi alandaki en önemli yatırım olduğunun altını çizerek, insan yetiştirilmesinde katkıda bulunan tüm hocalara teşekkürlerini sundu.

Fakülte birincisi Ekonometri bölümü öğrencisi Gözde Yılmaz, fakülte ikincisi Maliye bölümü öğrencisi Dilay Tugay ve fakülte üçüncüsü Kamu Yönetimi bölümü öğrencisi Sezgin Sezgin’e ödüllerinin verilmesinin ardından tüm bölüm öğrencileri sahneye çıkarak diplomalarını aldı. Keplerin havaya fırlatılması ve havai fişek gösterisiyle sona eren törene öğrenciler, veliler, akademik ve idari personel, Biga Kaymakamı Fatih Genel, Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, Rektör Vekili Prof. Dr. Şükriye Aras Hisar ve Biga halkı katıldı.

[Suphi Tüfekçi / comu.edu.tr]

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir