ÇOMÜ Konrul Vocal Ensemble KKTC Korolar Festivali’nden Döndü

18 Temmuz 2014

9-14 Temmuz 2014 tarihinde Doğu Akdeniz Üniversitesi tarafından düzenlenen KKTC Uluslararası Korolar Festivaline Türkiye ve KKTC’den toplam 19 Koro katıldı. Festival kültürü, Çanakkale Korolar Festivali ve Konrul Vocal kültüründen esinlenerek dizayn edilen festivalde, ÇOMÜ Öğretim Elemanı ve Koro Şefi Mete Gökçe festivalin sanat danışmanlığını gerçekleştirdi. Konrul Vocal Ensemble katılımcı koristleri Festival boyunca KKTC sanatseverler tarafından yoğun ilgi ile karşılandı ve sahne performanslarında dakikalarca ayakta alkışlandı.

Festival de katılımcı koro şefleri KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na ziyarette bulundu. Ziyaret sırasında Üniversite adına Prof. Dr. Sedat Laçiner tarafından gönderilen hediye takdim edildi. Derviş Eroğlu ÇOMÜ Korosuna festival ve KKTC’ye katkıları için teşekkür ederek ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner’i çalışmaları konusunda takip ettiğini ve KKTC de kendisini görmek istediklerini belirtti.

ÇOMÜ Konrul Vocal Ensemble, Mersin Uluslararası Müzik Festivali genel Direktörü Selma Yağcı tarafından Mersin festival programına da davet edildi.

ÇOMÜ Öğretim Elemanı ve Koro Şefi Mete Gökçe’ye “Kültür-Sanat Özel Ödülü” Verildi
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Müzik Eğitimi ABD Öğretim Elemanı ve Koro Şefi Mete Gökçe KKTC Doğu Akdeniz Üniversitesi’nden “Kültür – Sanat Özel Ödülü” aldı. Ödül; KKTC Uluslararası Korolar Festivali Kapanış Gala Gecesinde Koro Müziğine olan katkıları nedeni ile Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü tarafından alınan karar doğrultusunda DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Öztoprak tarafından verildi.

Ödül Gerekçesi;

Türkiye’nin genç kuşak koro şefleri arasında yer alan, koro müziğinde ortaya koymuş olduğu sanatsal, sosyal ve toplumsal çalışmalar ile yeni solukların, enerjilerin oluşmasında büyük rol alan Mete Gökçe’ye, 2012 yılından bu yana Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Doğu Akdeniz Üniversitesinde gerçekleştirdiği “Koro Günleri” “100 Ses” “Şeflik ve Koro Eğitimi Çalıştayları” ile Festival ve organizasyon kültürlerimize katkıları, koro müziğinin ada kültüründe fark edilmesinde ayrıca Doğu Akdeniz Üniversitesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalının tanıtılmasındaki yaklaşımları, genç kuşaklar arasında koro müziği farkındalığının çoğalmasında, yaklaşımcı pozitif, sanatsal ve toplumsal kişiliği ile sanat kültürünün gelişmesinde ki önemli katkılarından dolayı Üniversite Rektörlüğü tarafından “Doğu Akdeniz Üniversitesi Kültür ? Sanat Özel Ödülü”nün verilmesi kararlaştırılmıştır.

[comu.edu.tr]

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir