“İnsanlık Uyuma, Filistin’e Sahip Çık”

21 Temmuz 2014

İsrail’in Gazze’de yaklaşık iki haftadır sürdürdüğü operasyonlar, Çanakkale’de yüzlerce kişi tarafından protesto edildi. Dün akşam saatlerinde İskele Meydanı’nda toplanan vatandaşlar İsrail’i sadece kınamakla yetinen Türkiye başta olmak üzere, diğer Müslüman ülkelerin bir an önce somut adım atması gerektiğinin çağrısını yaparak Gazze için hep bir ağızdan tekbir çektiler.

Türkiye’nin dört bir yanında da İsrail karşıtı eylemler sürüyor. Çanakkale’de 1915 Ruhu Gençlik Derneği’nin çağrısıyla dün akşam İskele Meydanı’nda toplanan vatandaşlar, yanlarında getirdikleri Türk, Filistin bayrağı ve İsrail karşıtı dövizlerle, İsrail hükümetini protesto ettiler. Meydanda bir süre tekbir çekilerek, “İnsanlık uyuma, Filistin’e sahip çık”, “Dualarımız seninle Gazze”, “Ölenlerin Hesabını Allah Sorar”, “Katil İsrail Hesap Verecek” sloganları atıldı. Daha sonra burada bir açıklama yapan Çanakkale 1915 Ruhu Gençlik Dernek Başkanı Kubilay Fırat, İslam aleminin Ramazan ayında gerçekleşen bu katliama sessiz kalmaması gerektiğini vurguladı. Fırat, açıklamasını şöyle sürdürdü;

“Çoluk çocuk biçenler, Ramazan ayında bebek kanı içenler, Katil İsrail, Lanet olsun İsrail, soyuna lanet olsun. İsrail, günlerdir çoluk çocuk ayrımı yapmadan sürdürdüğü savaşta ölüleri yetersiz bulup kara harekatına başlamıştır. Tüm bunlara rağmen uluslar arası kuruluşlar, İsrail terörist devleti tarafından adeta uyuşturulmuş, pasifize edilmiş ve işlevsiz hale getirilmiştir. Sözde dünya barışı için uğraşanlar ve maalesef ülkemizde dahil bu saldırıyı sadece kınamakla yetiniyor. Arap ülkeleri sessizliğe bürünmüş durumda. 66 yıllık tarihe ve 8 milyonluk nüfusa sahip İsrail, nasıl oluyor da bütün dünyayı bu yaptıklarına seyirci bırakabiliyor? Konu Türkiye olunca 100 yıl önce yapıldığı iddia edilen sözde soykırıma karşı ayaklanan dünya gözünün önündeki bu gerçek soykırıma neden yaptırım uygulayamıyor? Görevi, uluslararası barışı korumak olan kuruluşlar konu İsrail olunca acaba öğle paydosuna mı girdi? Bu soruların cevabından bir kez daha anlıyoruz ki haklı devlet yoktur. Güçlü devlet vardır. Eğer gücün varsa istediğin topraklara girersin. Gücün varsa Irak’a demokrasiyi, barışı götürüp petrollerini sömürürsün. Gücün varsa sahilde oyun oynayan çocukların üzerine bomba yağdırıp dünyayı kendine seyirci bırakırsın. Gücün yoksa sadece kınarsın, lanetlersin ve seyirci kalırsın. Çocukları öldürenler lanetlenecektir. Artık İsrail terörist devletine karşı somut adımlar atılmasını istiyoruz.”

Yapılan açıklamanın ardından gerçekleşen yürüyüş eylemi sonrası grup dağıldı.

Öte yandan İskele Meydanı’ndaki eyleme vatandaşların yanı sıra, Ak Parti İl Teşkilatından Muzaffer Kutlu ve Nurkan Şanda gibi isimler destek verdi.

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir