Çanakkale Devlet Hastanesi’nden Başarılı Göz Operasyonları

12 Ağustos 2014

Katarakt ameliyatlarında halk arasında ‘dikişsiz-lazerli’ ameliyat olarak da bilinen Fako (fakoemulsifikasyon) operasyonu, Çanakkale Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Ahmet Aygen tarafından 102 yaşındaki Hatice Kuru ve 52 yaşındaki Ünzüle Önal’a başarıyla uygulandı.

Çanakkale Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Ahmet Aygen, uygulamalarla ilgili görüşlerini şöyle gile getirdi:

“Gelibolu Evreşe’de yaşayan 102 yaşındaki Hatice teyze bize görme güçlüğü şikayetiyle geldiğinde hastamızın sol gözünde glokom ve hipermotor katarakt tespit ettik. Halk arasında “Göz Tansiyonu” ya da “Karasu Hastalığı “olarak bilinen glokom, göz içi basıncının sıklıkla yükselmesi nedeniyle görme sinirinin hasara uğramasıdır ki buna bağlı olarak kişinin görme alanı yavaş yavaş daralır. Kendini hastalığın en son aşamalarında fark ettiren sinsi bir hastalık olan glokom, geç tanı konulduğunda görme sinirinde onarılması mümkün olmayan ciddi tahribatlar oluşturabilmektedir. Katarakt ise gözün içinde bulunan doğal merceğin saydamlığını kaybetmesi ve buna bağlı olarak görmenin azalması ile sonuçlanan bir göz rahatsızlığıdır. Bulanık görme, ışık kamaşması, görüş azalması, çatallı veya çift görme gibi belirtileri vardır. Tedaviyle bu hastalığın tamamen ortadan kaldırılması mümkünken eğer tedavi edilmezse görme seviyesinde giderek artan düşüşler görülür ki bu durum kişinin yaşamını olumsuz yönde etkiler. Hatice Kuru’ya uyguladığımız Fako (fakoemulsifikasyon) katarakt ameliyatlarında son yeniliklerden biridir. Halk arasında ‘dikişsiz-lazerli’ ameliyat olarak da bilinir. FAKO ile katarakt ameliyatı daha kısa sürmekte, dikiş atılmamakta ve görme daha net olmaktadır.”

Aynı operasyonun 52 yaşındaki Ünzüle Önal isimli engelli bir hastaya da uygulandığını belirten Göz Hastalıkları Uzmanı Ahmet Aygen, gerçekleştirilen bu başarılı uygulamalarda tüm servis çalışanlarının payı olduğunu da sözlerine ekledi.

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir