Çanakkale’nin Yardımları Sur Belediyesi’ne Gidiyor…

08 Eylül 2014

IŞİD katliamından kaçarak, Diyarbakır’ın Sur Belediyesi’ne sığınan toplam 500 Ezidi kadın ve çocuk için hazırlanan ilk yardım kamyonu bugün Çanakkale’den yola çıktı.

Çanakkale Belediyesi öncülüğünde kentteki STK’ların ve gönüllülerin destekleriyle başlatılan yardım kampanyası kapsamında hazırlanan ilk kamyon bugün, 8 Eylül Pazartesi günü yola çıktı. 21 Ağustos tarihinde başlatılan ve 5 Eylül’e kadar devam eden kampanya süresince, mağdurların acil ihtiyaçlarına yönelik başta kıyafet, gıda, hijyen ürünleri olmak üzere çok sayıda yardım malzemesi Kent Konseyi Mahalle Meclislerinde ve Sosyal Yaşam Evlerinde toplanarak ayrı ayrı olarak kolilendi. 6 Eylül tarihinde yardım malzemeleri kent gönüllülerinin de destekleriyle kamyona yüklenirken, 7 Eylül tarihinde ise bu malzemeleri ihtiyaç sahipleriyle buluşturmak ve orada temaslarda bulunarak moral desteği vermek üzere STK temsilcileri, gönüllüler ve belediye çalışanlarından oluşan 7 kişilik ekip Diyarbakır’a doğru yola çıktı. Barışın Kenti Çanakkale’nin seferberlik örneği gösterdiği yardım kampanyası kapsamında hazırlanan kamyon ise, 8 Eylül tarihinde Belediye hizmet binası önünde düzenlenen törenle birlikte Diyarbakır’ın Sur Belediyesi’ne gitmek üzere uğurlandı. Buradaki törene Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve eşi Hale Gökhan, kent gönüllüleri, Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri ve belediye çalışanları katıldı.

“İnsanlık dramı yaşanıyor”
51. Uluslararası Troia Festivali kapsamında kardeş kent Sur Belediyesi’nden gelen konukların, kendilerine sığınan Ezidi kadın ve çocukların mağduriyetlerinin giderilmesi için desteğe ihtiyaç duyduklarından söz ettiklerini belirten Başkan Ülgür Gökhan, “Özellikle Irak’tan IŞİD teröründen kaçarak kardeş kentimiz Sur Belediyesi’ne sığınan insanlara yardım etmek, Belediyeye destek olmak için bir yardım kamyonu yolluyoruz. Bunun arkası gelecek, yardımlarımızı sürdüreceğiz. Bugün orada bir insanlık dramı yaşanıyor. Kendini Müslüman addeden, bana göre sözde Müslüman, kendinden olmayan tüm insanlara uygulanan şiddet ve katliam, 21. yüzyılda kabul edilmesi mümkün olmayan bir görüntü ortaya koyuyor. Biz Çanakkale’de sürekli olarak barışı vurgularken, Güneydoğumuzda, Ortadoğu’da bu tür hadiselerin olması ve İslam adına bunun yapılıyor olması anlaşılması zor bir durum” diye konuştu.

“Dayanışma ruhu önemliydi”
Başkan Gökhan, konuşmasını şu şekilde sürdürdü;

“O insanların yardıma muhtaç olduklarını biliyoruz. Öte yandan, zor şartlarda Türkiye’ye sığınan insanlara yardım etmeye çalışan, onların gereksinimlerini karşılamaya çalışan Sur Belediyesi’nin de desteğe ihtiyacı var. Biz de bu kampanyayı başlattık. Gönüllülerimize teşekkür ediyoruz. Onların desteği oldukça büyük. Mahalle meclislerinin çabalarına teşekkür ediyoruz. Bu kampanyada emeği geçen tüm kentlilerimize, STK’lara ve çalışanlarımıza, bağış yapanlara ve katkı sunanlara teşekkür ediyorum. Dayanışma ruhu son derece önemliydi.”

Yardımlar devam edecek
Başkan Gökhan, Sur Belediyesi’ne sığınan mağdur vatandaşlara destek olunması amacıyla başlatılan kampanyanın devam edeceğine vurgu yaparak, “Bizler, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderlik ettiği bu ülkede, onun takipçileri olarak ?Yurtta sulh, cihanda sulh’ ilkesine bağlı kalarak barışçı bir yaklaşımla bize sığınan insanlara yardım etmeliyiz. Ne kadar yetersiz de olsa, bunu bir sembol olarak addediyorum. Bundan sonra da kampanyamız devam edecek. Yardımlarımızı göndermeye devam edeceğiz” dedi.

Başkan Gökhan’ın konuşmasının ardından toplanan yardım malzemelerinin bulunduğu kamyon, Diyarbakır’ın Sur Belediyesi’ne uğurlandı.

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir