2011 Başarılı Gazeteciler Yarışması Sonuçlandı

27 Aralık 2011

İlk kez düzenlenen “2011 Başarılı Gazeteciler Yarışması”na 25 katılımcı 4 ayrı dalda toplam 78 eserle başvurdu. Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti’nde toplanan jüri üyeleri, Haber, Haber Fotoğrafı, Görüntülü Haber ve Sayfa Tasarımı dallarında ilk üçe girenleri belirledi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğretim üyesi Sinema ve TV Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hülya Önal, Fotoğrafçılık Bölümü öğretim görevlisi Aykan Özener ve Grafik Bölümü öğretim görevlisi Serdar Negir, Çanakkale Valiliği Basın Halkla İlişkiler Müdürü Nevzat Yurdaer, gazeteciler Tekin Uğurlu, Erdem Arif Sürek ve Mehmet Bayer’den oluşan jüri, 78 eser arasından en iyilerini seçebilmek için 3 saat süren bir değerlendirme yaptı. Jüri üyeleri, yarışmaya yerel gazetelerden katılımın çok düşük olmasının üzüntü verici olduğunu belirtti. Daha çok ulusal gazete ve ajansların muhabirlerinin eserlerinin katıldığı yarışmaya gelecek yıl daha çok yerel gazete muhabirinin katılması temennisinde bulundu.

Jürinin yaptığı değerlendirme sonucunda, Haber Dalında ‘Niyet İyi Ama’ başlıklı haberiyle Doğan Haber Ajansı Gelibolu Muhabiri Doğan Zelova birinci, ‘Kurbanlık Koyun Nezarete Alındı’ başlıklı haberiyle Sabah Gazetesi Çanakkale Muhabiri ve Objektif Gazetesi Muhabiri Gürkan Düzenli ikinci, ‘Kaderin Böylesi’ başlıklı haberiyle Doğan Haber Ajansı Bayramiç Muhabiri Fatih Daldal üçüncü oldu.

Fotoğraf Dalında ‘Alevle Dans’ fotoğrafıyla Sabah Gazetesi ve Objektif Gazetesi Muhabiri Gürkan Düzenli birinci, ‘Vali ile vekil ziyareti köyde kriz yarattı’ fotoğrafıyla Doğan Haber Ajansı Ezine Muhabiri Mustafa Sezek ikinci, ‘Bayramiç’te yangın dehşeti’ fotoğrafıyla Doğan Haber Ajansı Bayramiç Muhabiri Fatih Daldal üçüncü oldu.

Görüntülü Haber Dalında, ‘Protokol kurdeleyi kesemeyince’ başlıklı haberiyle Doğan Haber Ajansı Çanakkale Muhabiri Ersan Küçükkuru birinci, ‘Yaşlı adam korku içinde kurtarılmayı bekledi’ başlıklı haberiyle Doğan Haber Ajansı Biga Muhabiri Soner Karabulut ikinci ve ‘Kurbanlık dana denizde’ başlıklı haberiyle Doğan Haber Ajansı Küçükkuyu Muhabiri Çağla Erdinç üçüncü seçildi.

Sayfa Tasarımı Dalında ’18 Temmuz 2010 tarihli Kale Postası Gazetesi’ ile Serdar Dinç birinci, ’21 Kasım 2011 tarihli İşte Çanakkale Gazetesi’ ile Necmiye Tarlasüren ikinci ve ‘6 Ekim 2011 tarihli Objektif Gazetesi’ ile Gül Dağ Düvenci üçüncü seçildi.

Dereceye giren meslektaşlarını elde ettikleri başarı nedeniyle kutlayan Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Burak Gezen, ödüllerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü akşamı Kolin Hotel’de gerçekleşecek gecede verileceğini söyledi. ‘2011 Başarılı Gazeteciler Yarışması’yla, eksiklerine rağmen Çanakkale’de bir ilki gerçekleştirmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Gezen, “Bu yıl ki yarışmamıza yerel gazete muhabirlerinin katılımının çok düşük olması bizi biraz üzdü. Ancak, 2012 Başarılı Gazeteciler Yarışması daha planlı ve kapsamlı olacak. İnanıyorum ki, gelecek yıl ki yarışmaya yerel gazetelerde çalışan meslektaşlarımızın ilgisi daha fazla olacak. Hedefimiz bu yarışmayı geleneksel hale getirmek” dedi.

Başarılı Gazeteciler Yarışması’nın birincilerine 500’er TL, ikincilerine 300’er TL ve üçüncülerine 200’er TL para ödülünün yanı sıra birer plaket verilecek.

[Kaynak: burakgezen.com]

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir