Beş Kişiye Hayat Verecekti, Ailesi Son Anda Vazgeçti

05 Ocak 2011

Çanakkale’de motosiklet kazası sonucu kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 28 yaşındaki gencin organları, 5 kişiyi yeniden hayata bağlayacaktı.

Çanakkale esnaflık yapan 28 yaşındaki Murat Karadeniz’in 30 Aralık günü geçirdiği motosiklet kazasının ardından Çanakkale Devlet Hastanesi’ne getirildiğini belirten Organ Bağışı Çanakkale İl Koordinatörü Dr. Azem Ülkü, “Hastanemizin yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan hastamızın tetkiklerinde beyin kanaması geçirdiğini belirledik. Yapılan ameliyatın ardından bütün müdahalelere rağmen tedaviye cevap alınamaması üzerine beyin ölümünün gerçekleştiğine karar vererek durumu yakınlarına bildirdik. Anne ve babası da bu durum karşısında organ bağışına karar verdi. Çanakkaleliler organ bağışı konusunda çok duyarlı. Organlardan böbreklerle karaciğer Bursa’ya, akciğer ve pankreas da İstanbul Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ne gönderilecek. 5 kişiye yeniden hayat verecek olan genç arkadaşımıza rahmet, yakınlarına da başsağlığı diliyorum” dedi.

Organ nakli kararının alınmasının ardından Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi ve İstanbul Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları Hastanesi yetkilileri ile temasa geçen Organ Bağışı Çanakkale İl Koordinatörü Dr. Azem Ülkü, organların nakli konusunda çalışma başlattı. Sabah erken saatlerde Prof. Dr. Ekrem Kaya başkanlığında Bursa’dan Çanakkale’ye ulaşan 6 kişilik ekip ameliyatla ilgili çalışmalarına başlarken, İstanbul’dan özel uçakla Çanakkale’ye gelen 3 kişilik ekip de organları almak için çalışmalara katıldı.

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakli Koordinatörü Dr. Salih Gülten beyin ölümü gerçekleşen Murat Karadeniz’in 5 kişiye hayat vereceğini belirterek, “2011 yılının ilk organ naklini de Çanakkale’de yapıyoruz. Maalesef ülkemizde organ bağışı çok az. Herkesin bir gün bu organlara ihtiyacı olacağını düşünerek duyarlılık göstermesi gerekiyor” dedi.

ÇANAKKALELİ AİLE SON ANDA ORGAN BAĞIŞINDAN VAZGEÇTİ

Çanakkale’de motosiklet kazası sonucu kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 28 yaşındaki gencin organlarını bağışlamayı kabul eden aile ameliyata başlandığı an kararından vazgeçti.

Çanakkale’de esnaflık yapan 28 yaşındaki Murat Karadeniz’in 30 Aralık günü geçirdiği motosiklet kazasının ardından Çanakkale Devlet Hastanesi’ne getirildiğini belirten Organ Bağışı Çanakkale İl Koordinatörü Dr. Azem Ülkü, “Hastanemizin yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan hastamızın tetkiklerinde beyin kanaması geçirdiğini belirledik. Yapılan ameliyatın ardından bütün müdahalelere rağmen tedaviye cevap alınamaması üzerine beyin ölümünün gerçekleştiğine karar vererek durumu yakınlarına bildirdik.

Anne ve babası organ bağışına karar verdi. Bizler de bunun üzerine Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi ve İstanbul Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları Hastanesi yetkilileri ile temasa geçtik. Ekipler ilimize geldi. Ameliyata başlayacağımız sırada aile bu kararından vazgeçtiğini açıkladı. Bizler de bunun üzerine organlarını alamadık” dedi.

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakli Koordinatörü Dr. Salih Gülten de bu kararın ardından Bursa’ya geri döneceklerini ifade etti.

Bekar olan Murat Karadeniz’in böbrekleriyle karaciğeri organ bekleyen hastalara nakledilmek üzere Bursa’ya, akciğer ve pankreası da İstanbul Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ne gönderilecekti.

İHA

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir