2012 Çanakkale Resim Yarışması Başvuruları Sürüyor

28 Ocak 2012

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Çanakkale Avustralya Konsolosluğu’nun ortak bir projesi olan ve bu yıl yedincisi düzenlenen “2012 Çanakkale Resim Yarışması” başvuruları sürüyor.

Konusu Çanakkale Savaşı kahramanlarının şahsında gerçekleşen ve sürekli barış ve evrensel özgürlüğün temeli olarak tüm insanlığa miras bırakılan sadakat, saygı, vatan sevgisi, cesaret ve arkadaşlık değerleri olan Çanakkale Resim Yarışması’nın benzeri bir yarışma da Gelibolu Resim Yarışması adı ile Avustralya’da da gerçekleştiriliyor. Çanakkale Savaşları’nın 100. Yıldönümü olan 2015 yılında gerçekleştirilecek son Çanakkale Resim Yarışması ile projenin tamamlanmasından sonra, 10 yıl boyunca Türkiye, Avustralya ve Yeni Zelanda’da düzenlenen yarışmalardan birincilik ödülünü alan toplam 20 resim, Türkiye, Avustralya, ve Yeni Zellanda’da açılacak çeşitli etkinlikler ile sergilenecek.

Çanakkale Resim Yarışması Komitesi adına bir açıklama yapan Komite yetkilileri, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da katılım koşullarının “www.gelibolumemorial.com” ve “www.gelibolumemorial.net” İnternet adreslerinde duyurulduğu yarışmamıza Türk vatandaşları ile Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan 18 yaş üstündeki Avustralya ve Yeni Zelanda vatandaşları katılabilecek. 24 Nisan 2012 tarihinde ödül töreni ile kazananların belirlenerek kamuoyuna duyurdulacağı yarışmaya katılmak için öncelikli olarak yapılması gereken internet sitemizde bulunan önkayıt formunu doldurup “cap_secretary@hotmail.com” adresine, eser fotoğrafı ile birlikte en geç 18 Mart 2012 tarihinde gönderilmesi gerekiyor. Birincilik ödülünün 12.000 TL olarak belirlendiği yarışmada valilik, büyükelcilik ve Rektörlük de ayrıca bin 200 TL ödül verecek” dedi.

İHA

[Görsel: Arşiv]

Yorumlar...
  • Yüksel Uslay
    30/01/2012 11:32

    Resim yarışması şartnamesinin gönderilmesi dileklerimle... saygılr sunarım.

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir