Çanakkale’de Kurban Bayramı

25 Ekim 2012

Kurban Bayramı bütün Türkiye ve İslam aleminde olduğu gibi Çanakkale’de de kutlandı. Sabah erken saatlerden itibaren camilere akın eden Çanakkaleliler, namazın ardından kendi aralarında bayramlaştıktan sonra mezarlıkları ziyaret edip kurbanlarını kesmeye başladı.

Kurban Pazarı Esnafı Alıcı Bulamamaktan Yakındı
Çanakkale Belediyesi tarafından kurulan kurban satış ve kesim alanında esnaf, kurbanlık sayısının geçmiş yıllara göre daha fazla, fiyatların ise daha ucuz olduğunu ifade etti. Kurban satıcıları uzun yıllardır yetiştirdikleri kurbanlıkları pazarda sattıklarını belirterek, bu yıl fiyatların geçtiğimiz yıllara göre daha ucuz olduğunu söylediler. Fiyatların 400 ila 900 TL arasında değiştiğini belirten satıcılar; “Geçtiğimiz yıl 500 TL’den aşağı kurbanlık yoktu. Bu sene gezen soran çok ama alıcı az” dediler.

Kurbanlıklar Kesim Yerinde Kesildi
Çanakkale’de bayram namazı sonrası kurban kesim yerlerinde hareketlilik başladı. Sıra beklemek istemeyen vatandaşlar, erkenden kesim yerlerine gelerek kurbanlarını kestirdi.

Bayram namazını kılan vatandaşlar, daha sonra kurban kesim yerlerine koştu. Kurban kesim yerleri önünde uzun kuyruklar oluştu. Sabahın erken saatlerinden itibaren kesim alanına gelen vatandaşlar, hayvanlarını alarak kesim için sıraya girdi. Kurbanlarını kestiren vatandaşlar, “Allah kabul ederse kurbanımızı erkenden kestik. Herkesin bayramını kutlarız” dediler.

Kurban Derilerini Türk Hava Kurumu Topladı
Kurban Bayramının 1. Günü kurban kesim alanında Türk Hava Kurumu yetkililer kurban derilerini toplama işlemini gerçekleştirdi.

Bu yıl kurban kesimlerini az olması kurban derilerinde de azalmaya neden oldu. Türk Hava Kurumu yetkilileri bu yılda kurban derilerini toplamada yetkili olmaları nedeniyle oluşturdukları ekipler ile deri toplama işlemlerini gerçekleştirdiler.

Protokol Bayramlaştı
Kurban Bayramı nedeni ile düzenlenen bayramlaşma töreni Türkan Saylan Belediye Sosyal Tesislerinde yapıldı.

Kurban bayramı nedeni ile her bayramda olduğu gibi Çanakkale Valiliği tarafından Türkan Saylan Belediye Sosyal Tesislerinde bayramlaşma töreni düzenlendi. Bayramlaşma törenine AKP Milletvekili Mehmet Daniş, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Serdar Soydan, Vali Güngör Azim Tuna, Belediye Başkan Vekili Celal Karakaş, siyasi parti il ve merkez ilçe başkanları, oda başkanları, askeri erkan katıldı. Türkan Saylan Belediye Sosyal Tesislerinde Çanakkale Valiliği Tarafından düzenlenen bayramlaşma töreninin ardından Vali Güngör Azim Tuna, Belediye Başkan vekili Celal Karakaş ve beraberindeki protokol bayram ziyaretleri gerçekleştirdi. Heyet ilk olarak Deniz Polis Evinde çocuklar ile bir araya geldiler. Vali Güngör Azim Tuna ve beraberindeki heyet Daniş Acar Huzurevini ziyaret ederek burada kalan yaşlıların bayramını kutladı. Bayramda onların da gönlünü aldı.

AK PARTİ BAYRAMLAŞMADA BULUŞTU
Ak Parti İl Başkanlığı Kurban Bayramı nedeniyle bayramlaşma programı düzenledi.

Ak Partililer kurban bayramının ikinci günü parti binasında düzenlenen bayramlaşmada bir araya geldi. Ak Parti İl Başkanı Muzaffer Kutlu, Ak Parti Milletvekilleri Mehmet Daniş ve İsmail Kaşdemir’in de hazır bulunduğu bayramlaşma töreninde konuşan Ak Parti İl Başkanı Muzaffer Kutlu önemli günlerden birisini idrak ettiklerini belirterek; “Kurban bayramı dini bayramların en anlamlısıdır. Birbirimize empati kurduğumuz günleri idrak ediyoruz. Bir diğeri ise 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 89. Yıl dönümünü kutlayacağız. Bu da bizi biz yapan en önemli günlerden birisidir. Tüm teşkilatlarımızla hissederek bu bayramı yaşayacağımızı herkese ifade etmek istiyorum” dedi.

Ak Parti Milletvekili Mehmet Daniş ise partililere yaptığı konuşmada; “Kurban bayramı değerlerimize sahip çıktığımız adeta toplum kendi içinde meydana gelen bazı problemleri onarma şansı bulduğu sayılı günlerden bir tanesidir. Kurban yaklaşmak demektir. Bu yıl bayramın ardından Cumhuriyet bayramını idrak edeceğiz. 2 bayramı bir arada yaşamak kimliğimizin en önemli göstergesidir. Milli ve manevi değerleri harmanlamış bir toplumuz. Bu değerlere fitne sokmaya çalışanlar var. Ancak buy millet onlara müsaade etmeyecektir” diye konuştu.

Ak Parti Milletvekili İsmail Kaşdemir ise toplumun milli değerlere bağlı olduğunu kaydederek; “2 bayramı bir arada kutlama şerefine nayil olduk. Ak Parti ailesinde bu değerler çok yoğun bir şeklide yaşanır. Bu bayramda da Ak Parti ailesi olarak bir araya geldik ve kardeşliğimizi pekiştirdik” şeklinde konuştu.

CHP BAYRAMLAŞMADA BULUŞTU
CHP Merkez İlçe Başkanlığı Kurban Bayramı dolayısıyla bayramlaşma töreni düzenledi.

CHP İl ve Merkez İlçe Başkanlarının Prof. Dr. Türkan Saylan Belediye Sosyal Tesisleri’nde düzenlediği Kurban Bayramı bayramlaşma törenine CHP Çanakkale milletvekilleri Ali Sarıbaş ve M. Serdar Soydan ile çok sayıda partili katıldı.

Barış mesajlarının verildiği bayramlaşmada 4 gün sonra kutlanacak olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının da önemine değinildi.

MHP MERKEZ İLÇEDE BAYRAMLAŞMA
Milliyetçi Hareket Partisi Merkez İlçe Örgütü kurban bayramı nedeniyle düzenlenen bayramlaşmada partililer ile buluştu.

Milliyetçi Hareket Partisi Merkez İlçe Örgütü kurban bayramında partililer ile bir araya geldi. Merkez İlçe binasında düzenlenen bayramlaşma töreninde konuşan Milliyetçi Hareket Partisi Merkez İlçe Başkanı İbrahim Tayfun Uğur; “Mübarek kurban bayramının yüce Türk milletinin ve Türk dünyasının birliğine ve dirliğine mazlumların kurtuluşuna, Türk İslam aleminin ve insanlığın huzur ve barışına vesile olmasını Allahtan niyaz eder, kurban bayramının milletimizin hasetle beklediği huzur ve sükun için bir başlangıç olmasın temenni ederim” dedi.

DEMOKRAT PARTİDE BAYRAMLAŞMA
Demokrat Parti kurban bayramında bayramlaşma töreni düzenledi.

Demokrat Parti bu bayramda da yoğun bir katılım ile bayramlaşma törenini gerçekleştirdi. Parti binasında düzenlenen bayramlaşma törenine Bozcaada Belediye Başkanı Mustafa Mutay, Ziraat Odası Başkanı İlhan Ulus, Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Engin Kandemir ve partililer katıldı. Bayramlaşma töreninde konuşan Demokrat Parti İl Başkanı Mehmet Ünal partilerinin eski günlere dönmesi için yoğun bir çalışma içinde olduklarını Çanakkale’ye kendileri döneminde yapılan yatırımların ardından 12 yılda yatırım gelmediğini ve boğaz köprüsünü kendi iktidarlarında Çanakkale’ye kazandıracaklarını kaydetti.

[Medya Hedef]

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir