Çanakkale’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

29 Ekim 2013

Çanakkale’de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla stadyumun onarımda olması sebebiyle Kordon Boyu’nda tören yapıldı. Türkiye Cumhuriyeti’nin 90’ncı yaşının kutlandığı tören Vali Ahmet Çınar, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aydın Şirin’in vilayet binasında tebrikleri kabulüyle başladı. Kordon Boyu’nda düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla yapılan konuşmaların ardından öğrenciler şiirler okudu, halk oyunu gösterisi sundu. Buradaki tören, asker ve öğrencilerden oluşan kortejin geçişiyle sona erdi.

AK Parti Milletvekilli İsmail Kaşdemir, CHP Milletvekili Ali Sarıbaş ve Avustralya’nın Çanakkale Konsolosu Nicholas Sergi, öğrenciler, sivil ve askeri erkanla diğer vatandaşların da katıldığı kutlamalar, Çanakkale Boğazı’ndaki gösteriyle devam etti. Sahil Güvenlik botları, deniz polisi, Kıyı Emniyeti’ne bağlı kurtarma ve söndürme römorkörleriyle balıkçı tekneleri, bayrakla boğazdan geçti. Söndürme botlarının su sıkarak yaptığı gösteride denizin üstünde gökkuşağı oluştu. Sahil Güvenlik ve deniz polisinin hız gösterileri de nefes kesti.

Leman Sam Konseri
Cumhuriyetin kuruluşunun 90’ncı yıldönümü etkinlikleri kapsamında Türk müziğinin sevilen isimlerinden Leman Sam, 29 Ekim Salı akşamı saat 21.30’da Çanakkale Cumhuriyet Meydanı’nda konser verecek.

[Fotoğraflar: Ceyda Ceylan, Faruk Ayhan, Güliz Kıy / Facebook]

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir