Çanakkale’de Kurban Bayramı Kutlamaları

15 Ekim 2013

Kurban Bayramı bütün Türkiye ve İslam aleminde olduğu gibi Çanakkale’de de coşku içinde kutlanıyor. Kurban Bayramı sebebiyle sabah bayram namazının ardından kendi aralarında bayramlaşan vatandaşlar daha sonra mezarlıkları ziyaret edip kurbanlarını kesmeye başladı.

Kurban Bayramı’nda yakınları ile bayramlaşma fırsatı bulan vatandaşların yanı sıra aynı gün çalışanlar da vardı. Hastane, emniyet, itfaiye gibi kurumlarda çalışanlar işlerin aksamaması için görev başındaydılar.

Kurban Bayramı Nedeniyle Bayramlaşma Töreni ve Bayram Ziyaretleri
Kurban Bayramı nedeniyle Belediye Sosyal Tesislerinde halk ve kamu görevlileri ile bayramlaşma töreni gerçekleştirildi.

Belediye Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen bayramlaşma törenine Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Çanakkale Milletvekilleri Mehmet Daniş ve Serdar Soydan, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aydın Şirin, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Vali Yardımcısı Saim Eskioğlu, İl Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu, Çanakkale Garnizonunda görevli Subaylar, Daire Müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Belediye Sosyal Tesislerindeki bayramlaşmanın ardından Hüseyin Akif Terzioğlu Daniş Acar Huzurevi’ne giden Vali Ahmet Çınar, Huzurevi’nde bulunan vatandaşlarla bayramlaştı. Huzurevi sakinleri ile bir süre sohbet ederek ihtiyaçlarını ve sorunlarını dinleyen Vali Çınar’a Huzurevi ziyaretinde, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aydın Şirin, İl Jandarma Komutan Vekili Jan.Yb. Metin Çelebi, İl Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu, , Çanakkale Valiliği Özel Kalem Müdürü Mustafa Tan, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Sağlam Olcaytu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Harun Hazır ve Hüseyin Akif Terzioğlu Şefkat Yuvası Vakfı Genel Sekreteri Köksal Ustabaş eşlik etti.

Buradan Çanakkale Açık Cezaevine geçen Vali Çınar, Açık Cezaevinde görev yapan idari personelle ve Cezaevinde kalan mahkumlarla bayramlaştı. Bayramlaşma sırasında mahkumlarla sohbet eden ve Allah kurtarsın temennilerini ileten Vali Ahmet Çınar’a Açık Cezaevi ziyaretinde, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aydın Şirin, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İl Jandarma Komutan Vekili Jan.Yb. Metin Çelebi, İl Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu ve Çanakkale Valiliği Özel Kalem Müdürü Mustafa Tan eşlik etti.

Ardından 116. Jandarma Eğitim Alayı’na giden Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, burada vatani görevlerini yerine getiren er ve erbaşlarla bayramlaşarak öğle yemeği yedi. Vali Çınar’a 116. Jandarma Eğitim Alayı ziyaretinde, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aydın Şirin, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İl Jandarma Komutan Vekili Jan.Yb. Metin Çelebi, İl Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu, 116. Jandarma Eğitim Alay Komutanı Jan.Alb. Timuçin Alper ve Çanakkale Valiliği Özel Kalem Müdürü Mustafa Tan eşlik etti.

Vali Ahmet Çınar’ın Kurban Bayramı 1. gün ziyaretleri 116. Jandarma Eğitim Alayı ziyaretinden sonra sona erdi.

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir