2014 GMKA Girişimcilik Eğitimleri Başlıyor

06 Mart 2014

Güney Marmara Kalkınma Ajansı ve KOSGEB, Balıkesir ve Çanakkale’de girişimcilik kültürünün geliştirilmesi amacıyla Sertifikalı Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerine başlıyor.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı, bölgedeki girişimcilik kültürüne katkı vermek amacıyla KOSGEB işbirliği ile Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nin ilkini Balıkesir’de düzenliyor. İlki Balıkesir’de Ajans Hizmet Binasında gerçekleştirilecek eğitimlerde 30 öğrenciye 70 saat boyunca girişimcilik, Pazarlama, Üretim Yönetimi, Personel Yönetimi, Finans, İş Planı Yazımı gibi eğitimler verilecek.

Eğitimlere başvurmak için Ajans web sayfasındaki başvuru formu doldurularak, 18 Mart Salı gününe kadar GMKA’ya teslim edilmesi gerekiyor. Başvurular değerlendirildikten sonra 19 Mart’ta yapılacak mülakattan sonra Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılacaklar belirlenecek. Katılımcılar 20 Mart -2 Nisan tarihlerinde GMKA Hizmet Binasında yapılacak eğitimlerin ardından katılımcılar girişimcilik sertifikalarını alacaklar.

2014 Yılı sonuna kadar Balıkesir ve Çanakkale’de dönüşümlü olarak düzenlenecek eğitimlerin Çanakkale’de gerçekleştirilecek ikinci bölümü ise Nisan ayında yapılması planlanıyor.

Girişimcilik Sertifikası ne işe yarıyor?
Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinin hedef kitlesi kendi işini kurmak isteyen gerçek kişilerdir. Bu eğitimleri başarıyla bitirenler, sertifikaları ile projelerini hazırlayıp KOSGEB’e başvurduklarında İşletme kuruluş desteği alarak işletme kuruluş giderleri için destekleme alabiliyor. Ayrıca kuruluş dönemi makine, teçhizat, yazılım ve ofis donanım desteği ve işletme giderleri desteği alabiliyor.

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir