“!f²: İstanbul’dan Canlı” @MahalSanat / Çanakkale

04 Şubat 2014

“!f2” için seçilen beş film, Ece Ayhan Sivil Girişimi’nin organizasyonuyla !f İstanbul Film Festivali’nin son üç günü olan 21-22-23 Şubat 2014 tarihlerinde, Çanakkale’de İstanbul ile aynı zamanda Mahal Sanat’ta…

2014’te Festivalin Ruhu
30 Şehirde ve 36 farklı noktada Yaşanıyor!

Türkiye’nin ilk ve tek bağımsız filmler festivali !f İstanbul, bu yıl beşinci kez gerçekleştirilen !f2‘yle İstanbul ile eş zamanlı olarak 30 şehirde ve 36 farklı noktada izleyicilerle buluşuyor.

Şehirleri ve ülkeleri birbirine bağlayan tek sinema projesi !f2 beş senedir süren bir !f geleneği!

!f2, bir festival tarafından dünyada ilk kez gerçekleştirilen ‘alternatif dağıtım ve paylaşım’ projesi. Beş yıldır tanınmış online sinema sitesi MUBI ile ortaklaşa gerçekleştirilen !f2 birçok şehirde, aynı anda, farklı izleyicilere ulaşabiliyor.
!f İstanbul Film Festivali’nin İstanbul’daki son üç gününde İstanbul ile eşzamanlı gösterilecek beş film, İstanbul’daki izleyicilerle aynı anda Anadolu’da aralarında Çanakkale’nin de olduğu 26 şehrin yanı sıra Lefkoşa, Gümrü, Erivan, Kudüs ve Ramallah’daki izleyicilere ulaşıyor. Bu şehirlerdeki üniversiteler, dernekler, sanat insiyatifleri ve STK’lar örgütlenerek, kurulan bu yeni sinema ağına destek vererek projeyi şehirlerinde organize etmeye gönüllü oluyor.

21-22-23 Şubat 2014 tarihlerinde Ece Ayhan Sivil Girişimi’nin organizasyonuyla Çanakkale’de Mahal Sanat Merkezi’nde gösterime sunulacak olan bu yılki !f2 seçkisi, !f İstanbul’un 2014 programının farklı bölümlerinden seçilen şu filmlerden oluşuyor:

Program
21 Şubat 2013 Cuma
Saat: 19.00 ? Honey / Bal (Valeria Golino)

Geçen yıl Cannes’da Ekümenik Jüri ödülüne değer bulunan Bal,ölümcül hastaların son anlarına tanıklık eden bir profesyonelin hikâyesi… Sancılı hastaların ölümlerine yardım etmek oldukça onurlu, peki intihar etmek isteyen birine yardım etmek?

22 Şubat 2013 Cumartesi
Saat: 13.00 ? *Dancing Alone / Tek Başına Dans (Biene Pilavcı)

Şiddet, reddedilme, görmezden gelme, tecavüz, uyuşturucu gibi kendi hikâyesinin parçalarıyla, hayatını tüm kırılganlığıyla anlatma cesaretini gösteren yönetmen Biene Pilavcı’nın, bu belgeseli şifanın cesaretle ilişkisi…

22 Şubat 2013 Cumartesi
Saat: 15.30 ? *Everyday Rebellion / Her Gün İsyan (Riahi Brothers)

Dünyadaki sivil itaatsizliğin izini sürüyoruz. Ne doğuracağı belli olmayan zamanlarda bir umut ışığı gibi olan Her Gün İsyan ile dünya üzerindeki yaratıcı ve barışçıl direniş biçimlerine sevgi dolu bir selam çakıyoruz. New York’taki ‘Occupy’ hareketinden İspanya’daki ‘Indignados’a, oradan Mısır’daki Arap Baharı, Suriye’nin isyanı ve Taksim’e uğrayan bu şiir gibi belgeselle yaratıcı barışçıl eylemlerinin tüm insanlığı nasıl birbirine bağladığını görmek ilham verici…

23 Şubat 2013 Pazar
Saat: 13.00 ? *Bad Hair / Kıvırcık Saç (Mariana Rondón)

Anneyim ve tek istediğim hak ettiğim bir işte çalışmak; çocuğum ve tek düşündüğüm kıvırcık saçlarımı düzleştirebilmek… Peki, büyüdükçe farklı şeyler istersem ama annem beni “erkek çocuk” gibi yetiştirmek isterse, benim hayallerimin başladığı yerde anneminkiler biter mi?
*Küçük izleyicileri rahatsız edebilecek sahneler bulunmaktadır.

23 Şubat 2013 Pazar
Saat: 15.30 ? *Gabrielle (Louise Archambault)

Aşk sadece bizim bildiğimiz haliyle mi bize ait? Aşkı sadece bizim gibi “normal” insanlar mı yaşar? Tanık olduğumuz farklı bir aşk bize bambaşka dünyalar açmaz mı? Dünyayı güzellik kurtaracak evet, ama belki de her şey saf bir aşka tanık olmakla başlayacak…

*Film gösterimlerinden sonra yönetmen(ler)in / yapımcı(lar)ın katılımıyla İstanbul’da gerçekleşecek söyleşinin interaktif canlı yayını yapılacaktır.

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir