“2015 Yılında Savaşa Katılan Ülkelerin Gözüyle Çanakkale Resim Sergisi”

26 Kasım 2012

Vali Güngör Azim Tuna, ziyaretin Sydney durağında havaalanında T.C. Sydney Başkonsolosluğu yetkilileri ve Gazi İşleri bakanlık yetkilileri tarafından karşılandı. Burada Deniz Müzesi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulunduktan sonra beraberindeki heyetle, öğlen yemeğinde Gelibolu Anma Kulübü üyeleri ile bir araya geldi.

Yemekte Başkan Stephan Ware, Mali İşler Sorumlusu John Brogan, T.C. Sydney Başkonsolosu Gülseren Çelik’le bir araya geldi. Yemekte konuşan Vali Tuna, 2015 ile ilgili olarak T.C. Başbakanlığı ve Dışişleri Bakanlığının konuya büyük önem verdiğini, Valilik olarak da, 2015 Koordinasyon Merkezi ile çalışmalar gerçekleştirdiklerini ve niyetlerinin sadece 2015 ile sınırlı olmadığını 2015 sonrasında da aynı heyecanın devam etmesi gerektiğini dile getirdi.

Gelibolu Anma Kulübünün birlikte proje yapma tekliflerine karşılık Vali Tuna “Biz Avustralya Türkiye ilişkilerini daha da güçlendirecek çalışmalara önem veriyoruz. Geçtiğimiz yıl Avustralya Başbakanı Sayın Julia Gillard anma etkinliklerine katılmış ve birlikte bir resim sergisini açmıştı. 2015’de de Türk ve Avustralyalı ressamların yer aldığı, Ressamların Gözünden Çanakkale sergisini gerçekleştirebilirler” dedi.

Ayrıca yemekte, Üniversitelerin ortak çalışma teklifleri de konuşuldu. Daha sonra, T.C. Sydney Başkonsolosu Gülseren Çelik tarafından Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna onuruna akşam yemeği verildi. Yemekte Avustralya’nın eski Genelkurmay Başkanı da yer aldı.

Filtreler:
Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir