BIFED’e Sayılı Günler Kaldı…

BIFED’e Sayılı Günler Kaldı…
Şebnem Göksel
28/10/2020
28 Ekim 2020

Bu yıl 2-8 Kasım tarihleri arasında çevrimiçi platformda gerçekleşecek Bozcaada Uluslararası Ekolojik Film Festivali’nin başlamasına sayılı günler kaldı.

Program ve çevrimiçi gösterimler hakkında detaylı bilgi ve yönetmenler ile online olarak yapılan röportajlar için, festivalin web sitesini 2 Kasım tarihinden itibaren ziyaret etmeniz gerekiyor. Aynı zamanda gelişmeler için festival ekibinin sosyal medya hesaplarını da takip edebilirsiniz. Bu yıl BIFED’in jürisi ise şu isimlerden oluşuyor;

Sonja Porsenc

Yazar, yönetmen ve yapımcı Sonja Prosenc, The Tree (2014) ve History of Love (2018) gibi eleştirmenlerin beğenisi kazanmış filmleri yazıp yönetmiştir. Başarılı ilk filminin ardından, Cineuropa tarafından 2016’da en ilginç, ümit vaat eden sekiz Avrupalı kadın yönetmen arasında gösterilmiştir. İkinci uzun metrajı History of Love çeşitli geliştirme ödülleri almasının ardından, ilk gösterimini 2018’de Karlovy Vary Film Festivali’ndeki ana yarışmada yapmış ve Büyük Jüri En İyi Film Mansiyon ödülünü almıştır. Film daha sonra başka pek çok ulusal ve uluslararası ödül alıp 2020’de ulusal Oscar adayı seçilmiştir. Prosenc 2019’da Bosna’nın Oscar adayı olan Ines Tanović’in Son adlı filminin yapımcılarından biri olmuştur. Kısa filmi Paradise (2019) yönetmenin sanat filmlerinden komediye ilk geçişidir.

Rachel Caplan

Rachel Caplan 20 yılı aşkın deneyiminden faydalanan kıdemli bir film yetkilisi, festival küratörü, olay üretimcisi ve sosyal değişim aktivistidir. 2011 yılında San Francisco Yeşil Film Festivali’ni başlatmıştır. Diğer deneyimleri arasında Edinburg, Londra ve San Francisco Uluslararası Film Festivalleriyle yürüttüğü çalışmalar ve reklamcı olarak Paramount, Universal ve DreamWorks’ün uluslararası kampanyalarını yürütmüş olması sayılabilir. 2007-2009 arasında Uluslararası Okyanus Film Festivali’nin Yönetmenliğini yapmıştır. SF Yeşil Film Festivali vizyonu buradaki çalışmalardan ortaya çıkmıştır. Caplan 2019’da 1. Londra Yeşil Film Festivali’ni başlatan ekip arasındaydı. İskoçya’nın Edinburgh şehrinden olan Caplan Britanya Film Enstitüsü’nde (BFI) Sinema & Televizyon Çalışmaları’nda yüksek lisans yapmıştır ve BAFTA üyesidir.

İlknur Ulutak

Doçent Doktor İlknur Ulutak lisans çalışmalarını 1984’te, lisanüstü çalışmalarını da 1987 yılında Anadolu Üniversitesi Sinema Televizyon Bölümü’nde tamamlamıştır. Güzel Sanatlar yüksek lisansını Marmara Üniversitesi’nden almıştır. Ulutak 1984’te Anadolu Üniversitesi’nin Eğitimi Televizyonu’nda (ETV) televizyon programcısı olarak çalışmaya başlamıştır. Halihazırda Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde ders vermektedir.

Necla Algan

1958’de İstanbul’da doğdu. İstanbul Üniversitesi’nde Türk Dili ve Edebiyatı, Mimar Sinan Üniversitesi’nde Sinema-TV okudu. Antrakt, 25. Kare, Evrensel Kültür, Altyazı, Pazartesi, Kadınlar Dünyası, Toplum Bilim dergilerinde yazıları ve film eleştirileri yayımlandı. Sadeliğin derinliğinde bir usta : Lütfi Akad (2005), Özgürlüklerden Kayıplara ve Sonrası (2008), Taşrada var bir zaman (2010), Sınıf ilişkileri (2011) Devrim Yahut Vasat (2012), Metin Erksan Sineması Üzerine (2012) adlı kitapların yazarları arasında yer aldı. Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) üyesidir. Fikret Bey (Selma Köksal, 2007) filminin senaryosunu yazdı. Sirkeci Halkalı Elveda… Merhaba… (2011) isimli belgesel filmin yönetmenliğini üstlendi.

Blagota Marunović

Blagota Marunović lisans ve yüksek lisans eğitimini Paris’teki Fransız-Amerikan Enstitüsü’nün (IFAM) Uluslararası İşletme Çalışmaları’nda tamamlamıştır. Son dokuz yıldır yönetmenlik ve yapımcılık yapmaktadır. Multimedia Prodüksiyon Merkezi’nin ( www.cezam.me) kurucusu ve yürütücü yönetmenidir. 11 belgesel film çekmiş olan Marunović, Yeşil Karadağ Uluslararası Film Festivali ve Uluslararası Film Kampı Kolonisi’nin de yönetmenidir. İnsani yardım çalışmaları yürütmektedir.

Mariano Pozzi

Mariano Pozzi Buenos Aires, Arjantin’de doğdu. Şu an senaryo dersleri verdiği Buenos Aires Üniversitesi çıkışlı bir imge ve ses tasarımcısıdır. Çeşitli yapım şirketlerinde ve farklı televizyon şovlarında, web dizilerinde, filmlerde ve drama oyunlarında yönetmen, senarist ve yapımcı olarak çalışmıştır. Buenos Aires İnsan Hakları Film Festivali (FICDH) ve Buenos Aires Çevre Film Festivali’nde (FINCA) projesi geliştiricisi ve kurul üyesidir. Kişisel sanat projeleri evsizlik, çocuk hakları ve göçmen hakları gibi toplumsal meselelerle alakalıdır.

Emre Şahin

Emre Şahin Türk-Amerikan bir yazar, yapımcı ve yönetmendir. Emerson Üniversitesi’nden mezun olmasının ardından, film kariyerine görüntü yönetmeni olarak başlamıştır. Prestijli Panavision stajyerlik programında eğitim alan Şahin, daha sonra belli başlı Amerikan kablolu ağları için kurmaca olmayan filmler çekmiş, yönetmiş ve kurgulamıştır. Aralarında Netflix’te yayımlanan Rise of Empires: Ottoman’ın da olduğu pek çok hit şov yaratmıştır. Kurmaca olmayan televizyon yapımlarındaki çalışmalarının yanı sıra Şahin reklam filmleri ve aralarında Beyond the Bull, Life As A Marine, Figth or Die’nın da olduğu belgeseller yönetmiştir. Ayrıca 40 ve Takım: Mahalle Aşkına adlarında iki uzun metrajlı film yazıp yönetmiştir. Şahin Los Angeles’taki Karga Seven Pictures’ın kurucularından biri ve CEO’sudur.

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir