Çanakkale Devlet Hastanesi’nde Lazerle Varis Tedavisine Başlandı

25 Aralık 2012

Çanakkale Devlet Hastanesi’nden yapılan açıklamada Kalp-Damar Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Erkin Ocak tarafından Varis tedavisinde cerrahi kesi gerektirmeyen, daha basit ve hastaya daha az rahatsızlık veren bir yöntem olan Lazer tedavisinin uygulanmaya başladığı bildirildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Varis tedavisinde cerrahi kesi gerektirmeyen, daha basit ve hastaya daha az rahatsızlık veren bir yöntem olan Lazer tedavisi artık hastanemizde Kalp-Damar Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Erkin Ocak tarafından başarı ile uygulanmaktadır.

Laser tedavisi nasıl yapılır?
Bu yöntemde, genelde diz hizasından, ultrason eşliğinde hastalıklı safen ven isimli toplardamara laser kateteri (tel) yerleştirilip, damarın başladığı yer olan kasık bölgesine kadar ilerletilir. Anestezik sıvı damar çevresine enjekte edildikten sonra laser enerjisi verilmeye başlanır ve kateter yavaşça geriye doğru çekilir. Tüm damara laser verildikten sonra kateter çıkartılır ve bacak sarılır. İşlemin tamamı 30-60 dakika sürer.

Laser tedavisinin avantajları nelerdir?
. Daha az ağrı ve rahatsızlık verir.
. İz kalmaz.
. Cerrahi kesi gerekmez.
. Morarma ve şişlik çok az olur.
. Kısa sürede iyileşir.”

Filtreler:
Yorumlar...
  • Şükran Ünlüer
    08/02/2022 19:22

    Damara Lazer verildikten sonra damar içi tamamen tıkanıp kan akışı engelleniyormu yoksa lazer verilmedi sonucu damar biraz daralıp kan akışı devam etmektemidir. Ayrıca ameliyat işlemi sırasında anestezi hastaya uygulanıyor mu?

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir