Çanakkale İİBF Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

19 Şubat 2015

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İktisadi İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Akademik Kurul Toplantısı, İİBF binasında gerçekleştirildi.

Toplantıya ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şükriye Aras Hisar ve Prof. Dr. Mustafa Saçar, Çanakkale İİBF Dekanı Prof. Dr. Mehmet Tekkoyun, Biga İİBF Dekanı Prof. Dr. Hamit Palabıyık, Genel Sekreter Mustafa Yollu ile akademisyenler katıldılar.

Toplantının açılış konuşmasında Dekan Tekkoyun fakültenin 2014 yılı içerisinde gerçekleştirdiği fiziki – donanım faaliyetleri, akademik faaliyetler ve sosyal faaliyetler hakkında bir sunum yaptı.

Rektör Laçiner ise Çanakkale İİBF’nin ÇOMÜ’nün en genç fakültelerinden bir tanesi olduğuna dikkat çekerek bir fakülteyi sıfırdan ortaya koyabilmenin çok kolay olmadığını söyledi. Laçiner sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kuruluş aşamasında pek çok zorluklar oluyor. Kadro oluşturmak, altyapısını kurmak, idari kadroyu oluşturmak gibi pek çok zorlukla karşı karşıya kalıyorsunuz. Bunlardan belki çok daha önemlisi kültür inşa edebilmek. Bir akademik kültür inşa edebilmek gerçekten zor. Bu yıllar, bazen onyıllar alabiliyor. İİBF neden kuruldu, neden 2. bir fakülteye ihtiyaç duyuldu. Bunu zaman zaman anlatma ihtiyacı duyuyoruz. İnsanların zihninde soru işaretleri olabiliyor. Biga’da bir fakülte varken neden ikincisine ihtiyaç duyuldu şeklinde. Biga’da ilçede olmanın çeşitli zorlukları var ve bu zorlukları en çokta Biga’ya gidip gelen arkadaşlarımız yaşıyor. Biga’daki öğrencilerimiz de bunları yaşıyor. Biga’da olmasından dolayı hem puanımız istediğimiz kadar yükselemiyor hem de kadromuzu istediğimiz düzeyde geliştiremiyorduk. İkinci bir fakültenin Çanakkale merkezde olması sayesinde iki fakülte birbirine omuz vermiş olacak ve ortaya güçlü bir akademik kadro çıkacak. Birbirini besleyecek. Hem yüksek lisans, doktorada hem lisans derecesinde bunu daha iyi bir noktaya taşımış olacağız. Fakat bu zaman alacak. Sıfırdan bir kurum oluşturup uzun süredir zaten üniversitede olan bir başka kurumla bunu entegre etmeye çalışmaksa çok daha zor. Ben Biga’da da arkadaşlara ifade ettim. Oradan buraya gelmek isteyen tüm arkadaşlarımıza kolaylık göstereceğiz. Buradaki bölümlerimizde onlara da yer açacağız. Kim istiyorsa Biga’ya da ilave takviyeler yaparak bu operasyonu sürdüreceğiz. Sonuçta iki fakültede Sosyal Bilimler alanında, İktisadi ve İdari Bilimler alanında neresinden baksanız günün sonunda elimizde önce 100 daha sonrasında 150 ve üzerinde bir akademik kadro oluşmuş olacak. Şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki üniversitemizdeki en geniş akademik kadrolardan biri burada ortaya çıkacak. 11 bölümle kuruldu. Biga’daki bölümleri de buna ilave ettiğinizde neredeyse 20’ye yakın bölüm ortaya çıkıyor. Her birinde 10 akademik kadro olsa 200’ün üzerinde bir kadro oluyor. Öğrenci sayısı itibariyle de çok ciddi bir rakama ulaşılacak. Şu an içinde bulunduğunuz bina yakın bir zamanda size yetmeyecek hale gelecek. Toplantı salonu da yetmeyecek hale gelecek. 3.sınıflar, 4.sınıflar devreye girdiğinde, yeni bölümler açıldığında bu binanın kapasitesini doldurması birkaç yıldır. Birkaç yıl içerisinde burası size yetmeyecek. Haziran ayından itibaren Sosyal Bilimler MYO buradan taşınacak. Bir aksilik çıkmaz ise inşaatları bitmek üzere. Haziran ayına kadar tamamlanacak, Eylül’de yeni binalarında eğitim öğretime başlamış olacaklar. Burası da ihtiyacı olan o alana kavuşmuş olacak.”

Rektör Laçiner ayrıca ÇOMÜ’nün 2011-2014 dönemindeki altyapı çalışmaları ve mekânsal gelişimi ile ilgili bilgiler aktarırken üniversitenin stratejik vizyonuna dair paylaşımlarda bulundu.

Toplantı soru-cevap bölümüyle sona erdi.

[comu.edu.tr]

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir