ÇOMÜ Eğitim Fakultesi Güz Yarı Yılı Akademik Kurul Toplantısı Yapıldı

14 Ocak 2009

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Eğitim Fakültesi 2008-2009 güz yarıyılı akademik genel kurul toplantısı Süleyman Demirel Konferans Salonunda yapıldı.

Toplantı Eğitim Fakültesi öğretim elamanlarının sunumlarıyla başladı. Dr. Muzaffer Özdemir ve Cumali Yaşar’ın uzaktan eğitim çalışmalarıyla ilgili sunumlarından sonra Yrd. Doç. Dr. Hasan Arslan, Stratejik Planlama, Doç. Dr. Şükran Özdilek Yalçın, “Bilim ve Toplum”, Yrd. Doç. Dr. Aysun Yavuz, Erasmus, Yrd. Doç. Dr. Yunus Eryaman, “Dış İlişkiler AB Eğitim Programları ve Projeler”, Yrd. Doç. Dr. İlke Evin Gencel, “Öğretimde Mükemmeliyet”, Yrd. Doç. Dr. İsmail Hakkı Erten, Yayınlar, Yrd. Doç. Dr. Necati Cerrahoğlu ise “Sosyal, Kültürel ve Bilimsel Etkinlikler” hakkında bilgiler aktardı. Sunumlardan sonra Eğitim Fakültesi Öğrenci Konseyi Başkanı Oğuzhan Kaba bir konuşma yaptı. Kaba, Eğitim Fakültesi Öğrenci Konsey Başkan Yardımcısı Hasan Gülbay ile birlikte Eğitim Fakültesi öğrencilerine yaptıkları anketten çıkan sonuçlardan yola çıkarak hazırladıkları konuşmada öğrencilerin istek ve önerilerine ilişkin dileklerini aktardı. ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dinçay Köksal ise güz döneminin bir değerlendirmesini yaparken bahar dönemiyle ilgili yapılacak çalışmalar

hakkında bilgi verdi. Son olarak toplantıda konuşan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Akdemir, üniversitedeki genel gelişmeler hakkında bilgi vererek, “Bayramiç Meslek Yüksekokulu kalıcı Kampüsü tamamlanmak üzere. Lapseki Meslek Yüksekokulunda ise çalışmalara başlandı. Ezine Meslek Yüksekokulu ve Gelibolu Piri Reis Meslek Yüksekokulu ile Güzel Sanatlar Fakültesinin fiziki yapılanması için en kısa sürede gerekli çalışmaların yapılacak” dedi.

Gelecek 10 yıl içerisinde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Fakülte, Yüksekokul, Meslek yüksekokulu, Araştırma Merkezleri düzeyinde DPT’ye proje kabul ettirmek gibi bir dosyasının olmadığından bahseden Prof. Dr. Ali Akdemir, “Devlet Planlama Teşkilatı’ndan diğer üniversitelerden farklı olarak genel bir proje numarası almayı başardık. 2009, 2010, ve 2011 yıllarında bütçemizin yatırım fonu oldukça iyi rakamlara karşılık geliyor. Her yıl yüzde ellilik bir artış görülüyor. Dolayısıyla gelecek üç yıla umutla bakıyoruz” dedi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin en önemli dosyalarından birinin dünya üniversitesi olmak olduğunu da vurgulayan Prof. Dr. Akdemir şunları ifade etti: “Kuşkusuz bu bir slogan değil gerçekleştirmek üzere çaba sarfettiğimiz bir hedef olmalı. O bakımdan üniversitemizin genel gidişinin sloganın ötesine geçtiğini çok rahatlıkla söyleyebilirim. Bir defa dünya üniversitesi olmak demek, daha fazla ülkeden öğrenciyi çekebilme yetkinliği sahip olmak anlamına geliyor. Daha fazla ülkeden öğretim elamanlarını üniversiteye çekebilme anlamına geliyor. Dünya üniversite camiasını tanımak anlamına geliyor. Dünya üniversiteler topluluğunu tanımak anlamına geliyor. Dünya üniversitesi olmanın göstergeleri var. Bunlardan birincisi yapısal, ikincisi de ilkesel göstergelerdir. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, özelde ise Eğitim Fakültemizin Dünya Üniversitesi olma vizyonumuza ne kadar yakın olduğunu değerlendirebiliriz. Dünya gündemine neleri alıyor diye baktığımızda uzaktan eğitimi ve bologna sürecini görmekteyiz. Stratejik planlama vizyon ve misyon, bilim ve toplum, çevreyle etkileşim, dış ilişkiler, yayınlar, sosyal kültürel etkinlikler, akademik etkinlikler önemlidir. Niteliksel anlamda baktığımızda isekurumsallaşmak gereklidir. Yapılan işlerinde sürdürülebilir olması ve ekip çalışması önemlidir. Bununla birlikte insan kaynağı en önemli kaynaktır. Yani insan kaynaklarının düşüncesi üniversiteden ne alabilirim değil de üniversiteye ne verebilirim olmalıdır. Çünkü geri dönüşümün en yüksek olduğu kurumlar üniversitelerdir. Devlet için, ülke için, çevre için yapılanlar mutlaka katkıyı yapanlara geri dönecektir. Uzaktan eğitimi tartışma gündeminden uygulama gündemine taşımamız gereklidir. Üniversitemizde akademik etkinlikler kuşkusuz çok önemlidir. Zaten eğitim fakültemizde bu karakteristiği taşıyan bir fakültemizdir. 2009 yılında Türkiye Eğitim Araştırmaları Sempozyumu gerçekleştirilecek. Bu noktada bir değerlendirme yaptığımız zaman dünya üniversitesi olmak uzun vadeli bir vizyon ama bugünden yaptığımız çalışmalarla da o hedefe katkı vermekteyiz. Zaten vizyon demek çok uzun yıllar sonra varacağınız hedefler için çok uzun yıllar öncesinden hazırlanmak anlamına geliyor. Bizimde yapmaya çalıştığımız o dur diye düşünüyorum. Bu duygularla bahar yarıyılının güz yarıyılı gibi başarılı geçmesini temenni ediyorum” dedi.
İHA

Yorumlar...
  • hüseyin özer
    14/05/2009 22:09

    çomü kazanımı her yıl %50 artıyormuş peki bu para nerden geliyor havadan mı yağıyor öğrencileri kazanmak yerine kaybediyorlar okulu çok seven birini göremiyorum sömürülmek bir yana sevgi babında okulda bir şey yok çok mekanik her şey dağbaşı olması cabası.Öğrenciler çanakkalede çok mağdur mesala bütünleme yok mesala ek belge alımı çok pahalı öğrenci kartını kaybederseniz 30 lira istiyorlar.hocalar pek de ders isteklisi değil en önemlisi de hiç bir sosyal aktivite yok ne şehir adına ne de üniversite.Sosyal aktiviteden anladığım eğlencede değil aslında rektörden sıcak bir merhaba rektörü dekan ı geçelim ve hatta temizlik personellerinden...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir