ÇOMÜ’de 2011 – 2012 Akademik Yılı Kayıtları Başladı

05 Eylül 2011

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde (ÇOMÜ) 10 Fakülte, 11 Meslek Yüksekokulu, 7 Yüksekokul ve 4 Enstitüde 2011 – 2012 eğitim öğretim yılının kayıtları başladı.

Üniversitede ilk öğrenci kaydını da Anafartalar Kampüsü’nde Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner yaptı.

Sabah erken saatlerden itibaren aileleri ile birlikte kayıt yaptırmak için üniversiteye akın eden öğrencilerin heyecanlı olmaları dikkat çekti. Öğrencilerin büyük çoğunluğu ilk kez ailelerinden ayrılacaklarını belirterek, “Bu bizim için çok zor olacak. Ancak eğitimimiz için bu zorluklara katlanmamız gerekiyor. Çanakkale çok güzel bir şehir. Burada başarılı olacağımıza inanıyoruz” dedi.

Öte yandan, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner de Anafartalar Kampüsü’nde Tekirdağ’dan İngilizce Öğretmenliği bölümünü kazanan Buse Aydın’ın kaydını yaptı. Babası Ahmet Aydın ile birlikte Çanakkale’ye gelen Buse Aydın, ilk tercihi olan bölümü kazanmanın sevincini yaşadığını ifade ederek, “Çalıştım ve kazandım. Çok mutluyum” dedi. ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner de bu yıl üniversiteye 10 bin kişinin kaydını yaptıracağını ifade etti. Laçiner, “10 bin çok büyük bir rakam. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin bu yıl öğrenci sayısının 30 bini aşmasını bekliyoruz. Bu yıl hazırlık bölümüne de başladık. Bir bölümümüzde de zorunlu hazırlık başlıyor. Bunu 4 yıl içerisinde bütün bölümlere yansıtacağız. Bu da her yıl 7 bin 500 ile 10 bin ilave bir öğrenci yükü getirecek. 4 yıl sonunda da üniversitenin öğrenci sayısının 40 bini aşması bekleniyor. Ayrıca önümüzdeki yıl İletişim Fakültesi devreye girecek. 3 tane de YÖK’te bekleyen fakülte önerimiz var. Onların da devreye girmesi ile ÇOMÜ tüm bölümleri ile tam donanımlı Türkiye’nin en büyük üniversitelerinden birisi olarak ülkemiz eğitim ve bilimine hizmet verecek” dedi.

“ÜNİVERSİTE OLARAK İNGİLİZCE’Yİ GÜÇLENDİRMEYE ÇALIŞIYORUZ”
Rektör Laçiner, üniversitede öncelikli olarak İngilizce’ye güçlendirmeyi hedeflediklerini de belirterek, “Üniversite olarak İngilizce’yi güçlendirmeye çalışıyoruz. Üniversitemiz şuan birçok bölümde ilk 20’de yer alıyor. Bunu ilk 10’a, ardından da ilk 5’e çekebilmek ümidindeyiz. Tabii rekabet kızıştı. Özel vakıf üniversitelerinin sayısı arttı. Büyük şehirlerde de üniversite sayısı çok arttı. Ancak hedefimiz ilk 5. bunu gerçekleştirmek için de uluslar arası standartlarda eğitim ve İngilizce takviyesi şart görünüyor. Birde 2015 hedefimiz var. O hedefimizin hazırlıkları da sürecek. Bu yıl da altın kıymetinde bir yıl. Çünkü 2015 hazırlık çalışmalarına 2/3 yıl önceden başlanması gerekiyor. Bu konuda Ankara’dan desteğe ihtiyacımız var. Bu desteği oradan bulamazsak da biz kendi hazırlıklarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Rektör Laçiner, daha önceki yıllarda ilk 2 bin 500’de üniversitenin normalde pek öğrenci çekemediğini de belirterek, “Bu yıl ilk 2 bin 500’de 95 öğrenci var. Bu çok yüksek bir rakam. Vakıf üniversiteleri ilk bine 10 bine yüksek burslar veriyor. Biz bunu bu bursları vermeden de temin etmiş olduk. Bu da üniversitemizin kalitesini teyit ediyor” dedi.

Bu arada, üniversiteye kazanan öğrencilerin barınma konusunda çalışmalarına hız veren özel öğrenci yurtları da üniversitede standlar açtı. Tek tek öğrencilerle ilgilenen yetkililer öğrencileri kendi yurtlarında barınmalarını sağlamak için çaba sarf etti.

11 fakülte, 7 yüksek okul, 4 enstitü, 11 meslek yüksekokulunda hizmet veren üniversiteye bu yıl yaklaşık 10 bin öğrenci kayıt yaptıracak. Kayıt işlemleri 9 Eylül tarihine kadar yapılabilecek. Üniversitede dersler ise 19 Eylül’de başlayacak.

ZİRAAT BANKASI ÖNÜNDE HARÇ PARASI KUYRUĞU
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ne yeni kayıt yaptıracak olan öğrenciler harç paralarını gelmeden önce yatırmayınca Ziraat Bankası önünde uzun kuyrukların yaşanmasına sebep oldu.

Sabah erken saatlerden itibaren bulundukları illerden aileleri ile birlikte Çanakkale’ye gelen öğrenciler üniversite kayıtları yaptırmadan önce bankaya harç paralarını yatırmak istedi. İl merkezinde Terzioğlu ve Anafartalar Kampüsü’nde, ilçelerde ise Ezine ve Biga Kampüsleri’nde bankaların şube açmalarına rağmen bazı öğrenciler bankaların ana şubelerinden de paraları yatırmak isteyince uzun kuyrukların oluşmasına sebep oldu. Üniversite yetkilileri öğrencilerin Çanakkale’ye gelmeden önce bu paraları İnternet bankacılığı ile yatırabileceklerini belirterek, bunu yapmamaları sebebiyle bu sıkıntıyı yaşadıklarını ifade ettiler.

BİGA MESLEK YÜKSEKOKULU’NDA KAYIT HEYECANI
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Biga Meslek Yüksekokulu’nda 2010-2011 eğitim-öğretim yılı kayıtları başladı.

Biga Meslek Yüksekokulu Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programını kazanan Elvan Arıcı’nın kaydını yapan Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Şemun Tayyar öğrenciye başarılar diledi. Bu yıl kontenjanların doluluk oranının çok yüksek olduğunu belirten Tayyar, 435 yeni öğrencinin kaydını yapacaklarını ifade etti. İlk kaydı yaptıran Elvan Arıcı da üniversite kazanmanın sevincini yaşadığını ve okulda başarılı olacağına inandığını belirtti.

ÇOMÜ Biga Meslek Yüksekokulu’nda 5 öğretim üyesi ve 21 öğretim görevlisi-uzman olmak üzere toplam 26 akademik personel görev yapacak.

İHA

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir