ÇOMÜ’de Sorumlu Bilim Projeleri Tanıtıldı

23 Ekim 2013

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi ve Ziraat Fakültesi Sorumlu Bilim Projeleri Yamaç Restoran’da verilen bir kahvaltıda tanıtıldı.

Kahvaltıya Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Rıza Tekin, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ramazan Gülendam, Prof. Dr. Eyüp Özdemir, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Erdem, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feyzi Uğur, Güney Marmara Kalkınma Ajansı Temsilcileri, FEF ve Ziraat Fakültesi akademisyenleri ve çeşitli kurum-kuruluş temsilcileri katıldı.

Program, FEF Dekanı Prof. Dr. Ahmet Erdem’in açılış ve hoş geldin konuşmasıyla başladı. Prof. Dr. Erdem, fakülte olarak sorumlu bilim projeleri kampanyası başlattıklarını ifade ederek kampanyanın amacını şöyle açıkladı. “Bu kampanyayı başlatma amacımız yapılan bilimsel çalışmaları akademisyen arkadaşlarımızın odalarından, laboratuvarlardan çıkartmak, yerel ve ulusal bir faydaya dönüştürmektir. Bu düşüncemizin en büyük destekçisi Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner’e teşekkür ediyoruz.” Açılış konuşmasının ardından Çanakkale sorunlarına duyarlı bilimsel projeler geliştirmek ve uygulamak amacı ile oluşturulan projelerin sırasıyla tanıtımı gerçekleştirildi.

“ÇOMÜ Çanakkale’yi Biliyor ve Çalışıyor”
Projelerin tanıtımından sonra Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner, Çanakkale ilinde en güçlü insan kaynağının ÇOMÜ’de bulunduğunu, ÇOMÜ’de 1600’ün üzerinde akademisyenin yer aldığını ve ÇOMÜ’nün Çanakkale’yi bilip çalıştığını vurguladı. Laçiner sözlerini şöyle sürdürdü: “2015 yılı çalışmalarına yönelik Fen Edebiyat Fakültemizin öneri ve projelerinin sadece bir kısmı ortaya çıktı. Şu bir gerçek Çanakkale ilinde en güçlü insan kaynağı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde bulunuyor. 1600’ün üzerinde akademisyenimiz var. Çanakkale’yi ÇOMÜ biliyor ve çalışıyor. Kaz Dağlarını, Sarıçayı, Çanakkale Boğazı’nın altını da üstünü de balığıyla, toprağıyla suyun kalitesiyle, havasının hepsini çalışan arkadaşlarımız var. Çanakkale Savaşlarını Türkiye’de değil Dünyada en iyi çalışan üniversite burası. Truva ve Assos gibi bölgedeki kazıları çalışan yine bizim arkadaşlarımız. Çanakkale Savaşlarının 100. Yıl konusunda da oldukça çok çalışmalarımız mevcut. Hemen hemen her fakültemizin bu konuya oldukça titiz bir şekilde hazırlanıyorlar. Tüm bu hazırlanan projelere başta TÜBİTAK olmak üzere çok fazla kaynak finanse ediyor. TÜBİTAK’tan en fazla destek alan 180 Üniversitenin içerisinde 7. sırada olduk. Akademisyenlerimiz çoğu zaman hazırladıkları çalışmalarla ÇOMÜ’den destek bile almadan kendi projelerini finanse edebiliyorlar. Güney Marmara Kalkınma Ajansı bizlere ciddi anlamda destek oldu. Küçük ve orta ölçekli projelerimizle onların desteğini alıyoruz. Her zaman ajansın desteğini bekliyoruz. İl Özel idaremizle de Türkiye’de bir örnek olacak nitelikte işbirliği yapıyoruz. Bu anlamda yerel yönetimlerden de ciddi anlamda paydaşlık bekliyoruz. Çanakkale’nin maden kaynağından çok insan kaynağı olduğuna inanıyorum. 2015 yılı çalışmaları da bizi oldukça heyecanlandırıyor. Çanakkale’nin eksiklerini ve alt yapılarını tamamlamak anlamında önemli bir katkımızın olacağını ümit ediyoruz. Her kurumun üzerine düşen görevleri yerine getirerek verimli işbirliği olanağı sağlanarak 2015 yılının hazırlıklarını tamamlamayı ümit ediyoruz.”

Rektör Laçiner’in değerlendirme konuşmasının ardından Vali Ahmet Çınar, yapılan bu organizasyon ve sunumların kendisini çok heyecanlandırdığını belirterek projelerin bundan sonra somut adımlarla ilerlemesi gerektiğinin altını çizdi.

[comu.edu.tr]

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir