ÇTSO, Çanlı Üyelerin Sorunlarını Yerinde Dinledi

14 Temmuz 2011

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) yönetimi Çan’daki üyelerinin sorunlarını dinlemek ve çözüm önerileri sunmak amacıyla yaklaşık 150 kişinin katıldığı bir toplantı düzenledi.

ÇTSO heyetinde Başkan Bülend Engin’in yanı sıra Başkan Yardımcıları Raif Aktur ve Erdal Akarsu, yönetim kurulu üyeleri Cem Erdemir, Timur Ay, Ahmet Berkin Akol, Meclis Başkan Yardımcısı Remzi Gula ve Genel Sekreter Abdurrahim Temiz yer aldı.

Açılış konuşmasında Oda yönetiminden 7 kişi olarak Çan’a geldiklerini belirten Bülend Engin, “Buraya sorunları yerinde tespit etmeye ve bizlere nasıl görevler verdiğinizi dinlemeye geldik. Bizim görevimiz sizleri dinlemek. Siz üyelerimizin haklarını hukuklarını aramak ve bir sivil toplum kuruluşu olarak, birlik ve beraberlik içinde Çanakkale’nin ekonomisini yönlendiren bu grubu daha iyi konuma getirmektir. Beş bin üyemizle bir nehir gibi olursak, kimse önümüzde duramaz. Bu ülkeyi ayakta tutanlar siz esnaf ve sanayicilerdir” dedi.

ÇTSO’nun yat limanı, Aynalı Çarşı’nın yenilenmesi, yeni hizmet binası ve iş merkezi projelerine değinen ÇTSO Başkanı Bülend Engin, “Projeler konusunda yaptığımız çalışmalar hakkında tartışalım, sizlerin de görüşlerini alalım. Bu göreve bizi sizler getirdiniz, Odanın ve projelerinin takipçisi olmanız lazım. Projelerimizi ve hedeflerimizi ısrarla takip etmeniz lazım” şeklinde konuştu.

ÇTSO Meclis Başkan Vekili Remzi Gula’nın yönettiği toplantıda, Çanlı üyeler, alacak sorunları yüzünden üretim yapamadıklarını söyleyerek, “Mal veriyoruz, paramızı alamıyoruz” yakınmasında bulundular. Çanlı üyeler ayrıca yatırımlar konusunda bilgilendirilmek ve yönlendirilmek istediklerini, aynı bölgeye benzer girişimlerin yapılmasının hüsranla sonuçlandığını ifade ettiler. Oda ile iletişimin daha güçlenmesi, internet alan adları konusunda yaşanan mağduriyetler hakkında Oda’nın önlem alması, Çan’ın toprağa dayalı sanayi ve madencilik konusunda yoğunlaşmış bir bölge olmasından dolayı Oda’nın bu konularda yol gösterici olması, inşaat sektöründe yaşanan bürokrasinin azaltılması konusunda çalışma yapılması, taşımacılık sektöründe haksız rekabet ve tonaj sorunuyla Oda’nın ilgilenmesi konularının da ele alındığı toplantıda üyelerin sorunları not edildi. Toplantıda ayrıca 2001 yılından sonra Çan’da işçi sayısındaki düşmeye paralel olarak nüfus kaybına uğradığı, esnaf kesiminin zor bir dönemden geçtiği, yatırımların ve üretimin artmasının ilçeyi ekonomik olarak canlandıracağı ifade edildi.

ÇTSO Başkanı Bülend Engin de üyelere cevaben yaptığı konuşmada, Türkiye’nin bir üretim cumhuriyeti olmak zorunda olduğunu vurgulayarak, “Çan’da da öncelik üretimde olmalı. Üretim turizm, sanayi ve tarım ile olur. İstanbul’daki fabrikalar kent dışına çıkarılacak, bundan Çanakkale’nin de pay alması lazım. Rant için değil, gerçekten yatırıma gelen sanayiciye açığız. Çanakkale’de öncelik ulaşım sorununun çözülmesidir. En ucuz ulaşım denizyolu ve demiryoludur. Bu konudaki çalışmaların ve yatırımların hızlanması gerekir” dedi.

Çan’daki toplantıya ÇTSO meclis üyeleri Necdet Kovan, Tamer Güven, Abdullah Deniz, Dündar Özdemir ve Muhittin Çöllü’nün yanı sıra, üyeler Recep Balcı, Hayati Beceren, Ramazan Durgut, Hatice Korkmaz ve Selim Korkmaz da dile getirdikleri sorunlar ve önerileriyle katkı sağladı.

İHA

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir