Devasa Heykeller Yapan Sanatçılar, Çanakkale’nin Gururu Oldular!

Devasa Heykeller Yapan Sanatçılar, Çanakkale’nin Gururu Oldular!
27 Ekim 2020

Çanakkale’de yaşayan yaklaşık 11 sanatçı, Sanayi Sitesi’nde tuttukları bir atölye ile dünyaya açıldı. Şu anda Güney Kore ile birlikte iş yapan gençler, Çin ve Hindistan’ı bir adım geride bırakarak, hem Çanakkale’yi, hem de Türkiye’yi gururlandırmış oldular.

Çanakkaleli yerel sanatçılar, ÇOMÜ Seramik Bölümü mezunu Ethem Muhtaroğlu önderliğinde, bir atölye tutarak Güney Kore ile birlikte büyük bir proje başlattı. Sanayi Sitesi’nde kurulan atölyede, yaklaşık 11 yerel sanatçı uzun süredir devasa heykeller yapıyor. Aralarında heykel, resim ve seramik bölümü mezunlarının olduğu sanatçılar, yurt dışından aldıkları işleri de, Çanakkale’deki yerli malzemelerle üretiyorlar. Çin ve Hindistan gibi ülkeleri geride bırakarak, Çanakkale’de böyle bir çalışma başlattıkları için mutlu olduklarını söyleyen Muhtaroğlu, imkan tanınırsa daha fazla kapasite büyüteceklerini belirterek şu açıklamalarda bulundu;

“Çanakkale’de yaşayan yerel sanatçılardan, güzel bir ekip oluşturdum. Hep beraber şimdi dev gibi heykeller yapıyoruz. 8 tane küçük heykel yapacağız. 5 tane dev boyutlarda heykellerin başlarını yapacağız. Bütün bunlar buradan Kore’ye gidecek. İşin en ilginç tarafı, ben yaparken fark etmedim. Yanlarında Hindistan var. Çin var. Bu işin sana gelmesi ne kadar enteresan dediler. Çin’de bu işleri çok daha uygun fiyatlara yaptırabilirler ama iş verenlerle konuştuğumda, kaliteden emin olmak istiyoruz cevabını aldık. Şu anda 11 kişiyiz. Yoğunluklu olarak seramik ve heykel mezunları çalışıyor. Ekipteki arkadaşlarımızın çoğu Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi mezunları ve Çanakkaleliler. Şu anda 11 sanatçıya, yurt dışından maaş geliyor. Sürdürebilmek için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Biz burada heykel denizaşırı yol gideceği için dayanıklı ve kırılmaz malzemelerle, kısa sürede üretim yapmayı hedefliyoruz. Şu anda biz modelleme ile yapıyoruz. Normalde, bu boyutlarda bir heykelin yapımı 3 kişi çalıştığında 3 ay kadar sürer. Biz şu anda daha fazla çalışıp, kısa sürede iş çıkarmaya çalışıyoruz. 3 işi aynı anda yapıyoruz. Biz haftalık 45 saat, günde 7.5 saat çalışıyoruz. Birkaç proje daha var. O işleri de yapabilme durumumuz var. Burada eli iş tutan, iş ahlakı yerinde olan kaliteli bir sanatçı kitlesi var. Çin ile Hindistan ile yarışabilecek kalitede ürünler ortaya çıkarıyoruz. Bu ekip büyüyebilir. 100 kişilik bir ekip bile kurabiliriz. Yeter ki elimizde iş olsun.”

Kaynak: canakkalegundem.net

Yorumlar...
  • Dr. Öğr. Üyesi Ergün ARDA
    28/10/2020 12:41

    Ethem Muhtaroğlu'nu ve ekibini kutluyorum. Kendilerini, Çanakkale'yi ve ÇOMÜ, GSF, Seramik Bölümü de onurlandırmışlardır. Ben gurur duydum sizlerle, sizler de kendiniz için gururlanmalısınız. Tebrik ederim. Çalışmalarınızda başarılar, kazasız belasız, sağlıkla kalın.

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir