Çan’da ‘Eğitimde Toplam Kalite ve Öğrencilerin Başarısında Anne Babanın Rolü’ Konulu Seminer Verildi

24 Kasım 2008

Çanakkale?nin Çan ilçesinde anne ve babalar ile tüm okul çalışanlarına yönelik “Eğitimde Toplam Kalite ve Öğrencilerin Başarısında Anne Babanın Rolü” konulu seminer verildi.

Karşıyaka Mahallesi’ndeki Çan 75. Yıl Murat Köse İlköğretim Okulu Salonu’nda gerçekleştirilen seminerin sunumu Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Adil Çoruk tarafından yapıldı. Seminerin açılış konuşması yapan 75. Yıl Murat Köse İlköğretim Okulu Müdürü Davut Yılmaz, kalite sözcüğünün önemine değinerek, ?Kalite sözcüğünü günlük hayatımızda sık sık kullanırız. Kaliteli ev kaliteli araba, kaliteli yemek gibi. Hayatımız boyunca da kaliteyi yakalamak için çalışır didiniriz. Konu eğitimde kalite, eğitimde kaliteyi yakalamak olunca bu anlamda hepimize önemli görevler düşmekte. 75.Yıl Murat Köse İlköğretim Okulu olarak eğitimde kaliteyi yakalamak, kaliteli bir okul olabilmek, çocuklarımıza kaliteli bir eğitim ortamı sunabilmek adına önemli çalışmalar yaptığımıza, belli bir çizgiye belli bir standarda eriştiğimize, iç ve dış müşterilerimizi memnun ettiğimize inanıyoruz. Geldiğimiz noktayı nasıl daha ileriye götürebilirizi tartışmak, bundan sonraki çalışmalarımıza yön vermek, yeni dönemle ilgili yol haritamızı, önceliklerimizi ve hedeflerimizi belirlemek adına, okulumuza yöneticilerimize öğretmenlerimize okul çalışanlarına ve anne babalara düşen görev ve sorumlulukları yetkili bir ağızdan akademisyen bir arkadaşımızdan dinlemek istedik” şeklinde konuştu.

Yaklaşık iki saat süren seminerde, “Toplam kalite yönetiminde, hataları tespit etmek yerine hata yapmamayı sağlamak, yani hataları önleme yaklaşımı vardır” uyarısında bulunan ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Adil Çoruk, “Toplam Kalite Yönetimi, çevre ile iletişim ve etkileşim içerisinde, çevrenin ihtiyaçlarını takip eden, okulu etkileyen unsurları dengede tutan, değişime açık, okul içerisinde öğretmen, öğrenci ve personel arasında ahengi sağlayan, iyi ilişkiler kuran, demokratik, hoşgörülü, anlayışlı, geniş görüş açısına sahip, eldeki kaynakları rasyonel kullanan bir yönetim felsefesidir” dedi.
Çoruk, “Eğitimde Toplam Kalite hareketi oldukça yeni tarihlidir. Eğitim kurumları, Toplam Kalite Yönetimi (TKY) felsefesinin en kolay ve hızlı uygulanabileceği kurumlar olarak algılanmaktadır” diyerek, “Toplam kalite yönetiminde ailelerin rolü oldukça önemlidir. Aileler okulun bir paydaşı olarak, çocuklarının başarısında, dolayısıyla okulun başarısında anahtar rol oynamaktadırlar. Aileler de sorumluluk paylaştığında, çocukların akademik başarıları, okula devam etme ve disiplin durumları düzelmektedir. Aileler çocuklarının birinci ve en önemli öğretmenleridir ve ev ile okul arasındaki sürekli bir bağ oldukları için yüksek başarıyı sağlamaktadırlar” açıklamalarında bulundu.

Seminere, Çan İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Rıza Adıgüzel, okul müdürleri, öğretmenler ve veliler katıldı.
İHA

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir