Fotograf ile Kendini Yazmak: Kadın ve Gündelik Fotograf

27 Aralık 2016

Pan Görsel Kültür Derneği, 29 Aralık Perşembe günü 19.00 – 21.00 arası Murat Göç’ü konuk ediyor.

“Fotoğrafın bir cinsiyeti var mıdır? Fotoğrafın bir dili olduğuna göre, dilin de cinsiyeti olduğuna göre, fotoğrafın da erili dişili vardır demek ki, olmalı. Peki, neye bakarak biliriz bir bir fotoğrafın cinsiyetini, fotoğrafın bize gösterdiklerine, göstermediklerine ve sakladıklarına dair düşünürken, fotoğrafın cinsiyetini bilmek bize ne katacak? Ne kadar belirleyici olabilir ki cinsiyet, bir hikayeyi dinlerken? Yoksa tüm hikayeler, fotoğraflarinki de dahil, cinsiyetli mi doğarlar?

Gündelik hayat fotoğrafları üzerinden yürüteceğimiz bu tartışmanın merkezinde, sıradan, göz ardı edilen ve estetik dışı kabul edilen gündelik fotoğraf pratiklerinin kadın yazını ve kadın dili ile ne kadar ilintili olduğu ve fotoğrafta bir dişil dil kurmanın, gündelik hayat fotoğrafının ilham verdiği kuraldışılık ve “sapkınlıkla” mümkün olup olamayacağı soruları yer almaktadır.Yrd.Doç.Dr. Murat Göç”

MURAT GÖÇ KİMDİR?
Murat Göç, Pan Görsel Kültür Derneği’nin doğuşuna ve gelişimine tanıklık etmekten gurur duyan, fotoğraf çekemeyeceğini anlayınca fotoğraf üzerine düşünmeyi tercih eden bir akademisyen. Kültür çalışmaları, eleştiri kuramları, toplumsal cinsiyet kuramı ve eleştirel erkeklik çalışmaları, fotoğraf ve görsel kültür konularında düşünüyor, yazıyor, öğretmeye gayret ediyor. Halen Pamukkale Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünde görevli, ara ara Çanakkale’yi özlüyor.

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir