GMKA, Ayvacık’ta Çalıştay Düzenledi

16 Haziran 2013

Güney Marmara Kalkınma Ajansı 2014-2023 Bölge Planı çalışmalarına Ayvacık’ta düzenlediği ilçe çalıştayı ile devam etti. Çalıştayda konuşan Genel Sekreter Mustafa Gündoğan, “Önümüzdeki 10 yıl içinde Ayvacık kabuğunu kıracak ve örnek ilçe olarak gösterilecektir.” dedi.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA), yeni bölge planı için çalışmalarına 25. İlçe çalıştayı olan Ayvacık ilçe çalıştayı ile devam etti. Belediye konferans salonunda düzenlenen çalıştayda ilçedeki kamu kurumları, yerel yönetimler, özel sektör, oda, borsa, siyasi parti temsilcileri, kooperatifler, sivil toplum kuruluşları ve fikir önderleriyle birlikte ilçenin 2023 yılı vizyonu masaya yatırıldı.

Açılış konuşmasında Genel Sekreter Mustafa Gündoğan: Ajansın ülkemizin 2023 hedeflerine bölge olarak en büyük desteği vermek için gerekli çalışmaları yaptığını anlattı. “2023 yılında Ayvacık’ı nerede görmek istiyorsunuz, neleri başarmak istiyorsunuz? Tüm bunları konuşarak gelecek vizyonunuzu bizlerle paylaşın” dedi.

Dokunulmamış Tabiatıyla Büyük Potansiyel “Ayvacık”
Gündoğan: Bölge planı hazırlama çalışmaları kapsamında bütün ilçelerde çalışma yaptıklarını, ilçe ile ilgili bilgilerin kaynağından alınmasının çok önemli olduğunu ve doğru bilgiye ulaşmanın en iyi yolu olduğunu vurguladı. Ayvacık ilçesinin ücra bir köşede kalmasının aslında avantaj olduğunu belirten Gündoğan, “Dokunulmamış tabiatıyla büyük bir potansiyele sahip” dedi.

İlçede işgücü ve istihdamın uyumlaştırılmasının gerekli olduğu ve çalışanların eğitimini aldıkları ve tecrübeli oldukları alanlarda çalışmasının sağlanması ile verimin artacağı belirtildi.

Ayvacık’ta tarım ve hayvancılığın önemli geçim kaynağı olduğu, et ve süt ürünlerinin bölge ekonomisine büyük katkısının olduğu vurgulandı. İlçenin Organik Tarım merkezi olduğu ve gerekli çalışmaların tamamlanmasıyla Ayvacık ürünlerinin tüm Türkiye’ye satılabileceği belirtildi. Ve bu alanda en büyük sıkıntının ulaşım olduğu değerlendirildi.

2023 yılına kadar sulanamayan arazinin kalmaması gerektiği söylendi. Kapalı sistem sulama kanalları ile arazide verimin artırılabileceği vurgulandı.

Katılımcılara dağıtılan anket sonuçları değerlendirilerek çalıştaya son verildi.

[gmka.org.tr]

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir