köyü yılanlar bastı

19 Temmuz 2008

Çanakkale’nin Bayramiç İlçesi´ne bağlı Kutluoba Köyü´nde, son 10 günde, 2’si evin içine, 1’i evin bahçesine ve 1’i de ağıla olmak üzere 4 yılan girdi. Bir yılan ise yolda yürüyen kadına korkulu dakikalar yaşattı.

Kutluoba Köyün’deki panik 10 gün önce ilk olarak Firdevs Balkan’ın (55) evine giren yılanla başladı. Eşi İsmail Balkan’ın (59) evde olmadığı sırada oturma odasında minderin altına doğru bir yılan geçtiğini gören Firdevs Balkan çığlık çığlığa kendini dışarı attı. Meydandaki kahvenaye doğru koşan kadının feryatları üzerine, Hasan Yılmaz (18) yardımına koştu. Eline geçirdiği kürekle eve doğru koşan genç, 1.5 metre boyundaki yılanı öldürdü. Köyde herkes bu olayı konuşurken, ikinci yılan vakası da bir gün sonra yaşandı. Bu kez, Fatma Yalçın (60) mutfaktaki dolabın arkasında yılan görünce durumu eşi Selahattin Yalçın’a (65) haber verdi. Yalçın, yılanı av tüfeğiyle iki el ateş edip öldürdü. Aynı gün gözlerinden ameliyat olan ve iyi göremeyen Münevver Yıldırım´ın bacaklarına dolanan yılan da eşi Hüseyin Yıldırım tarafından tüfekle vurularak öldürüldü. Yaşanan yılan vakaları köyde panik yarattı.
Sıcak havalara rağmen, kapılarını ve pencerelerini açmamaya gayret eden Kutluoba köylüleri, tarla ve bahçelerde yılanların peşine düştü. Bu kez de Hüsnü Çakır’a (50) ait büyükbaş hayvanların kaldığı ağılda yılan görüldü. Boyu 2 metreye ulaşan yılanı öldürmek için tüfeğini almaya gittiğini anlatan Çakır, “Döndüğümde yılan yok olmuştu. Çok ürkütücüydü” dedi. Köyün içinden geçen asfalt yolda yürüyen Saime Sezer´in (58) karşısına çıkan yılan ise korkuları iyice artırdı. Kadın, yolda çöreklenip bekleyen yılandan koşarak kurtuldu.
Köylüler, yılanların susuz ve aç kalmaları nedeniyle köye gelmeye başladıklarını belirterek, “Bu yıla kadar köyümüzde böyle bir durumla karşılaşmadık. İlk olayı önemsememiştik. Ancak birkaç gün arayla 5 ayrı vakanın yaşanması bizi tedirgin etti. Evimizde rahat uyuyamaz hale geldik. Tek sevindirici tarafı şu ana kadar bir kişiye bile zarar vermiş olmamaları. Ancak bu durum karşısında ne yapacağımızı bilmiyoruz” dedi.
Veteriner Hekim Onur Kemal Kocabıçak ise “Özellikle tarla farelerini yiyerek beslenen yılarlar, bölgede fare sayısının azılmasıyla aç kalmış ve yiyecek bulmak için köye inmiş olabilir” diye konuştu.

Filtreler:
Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir