Marmara ve Kuzey Ege’de Beklenen Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

Marmara ve Kuzey Ege’de Beklenen Kuvvetli Yağışlara Dikkat!
14 Aralık 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 15 Aralık Cuma – 16 Aralık Cumartesi günleri arasında Sağanak Yağış beklendiğini bildirerek, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarılarda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinden yapılan “Marmara ve Kuzey Ege’de Beklenen Kuvvetli Yağışlara Dikkat!” başlıklı açıklamada 15 Aralık Cuma – 16 Aralık Cumartesi günleri arasında Sağanak Yağış beklendiği uyarısında bulunularak, Ani Sel, Su Baskını, Yıldırım, Buzlanma, Don Olayı ve Ulaşımda Aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini kaydetti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden 14 Aralık Perşembe günü yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Bu gece saatlerinden itibaren Edirne ve Kırklareli, 15.12.2023 Cuma sabah saatlerinden itibaren İstanbul, Tekirdağ ve Çanakkale, Cuma öğleden sonra Balıkesir ve Bursa çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Kırklareli’nin kuzeyi, Çanakkale’nin güneyi ve Edremit Körfezi’nde yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) yağış bekleniyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Çanakkale’nin güneyi, Balıkesir ve Bursa çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak, Cumartesi sabah saatlerinde Edirne ve Kırklareli çevreleri ve Tekirdağ’ın iç kesimleri, öğle saatlerinden itibaren Çanakkale’nin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek kuvvetli yağışların Cumartesi gece saatlerine kadar etkili olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, ani rüzgar ve kısa süreli fırtına ile kar yağışı alması beklenen yerlerde buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

www.mgm.gov.tr
Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir