Meteorolojiden Fırtına Uyarısı

Meteorolojiden Fırtına Uyarısı
24 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 25 Kasım Cumartesi – 26 Kasım Pazar günleri arasında Fırtına beklendiğini bildirerek, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarılarda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinden yapılan açıklamada 25 Kasım Cumartesi – 26 Kasım Pazar günleri arasında Fırtına beklendiği uyarısında bulunularak, Ulaşımda Aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini kaydetti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden 24 Kasım Cuma günü yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Orta Karadeniz’de (Kastamonu-Samsun arası) rüzgarın, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden itibaren güneyli yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, aynı gün akşam saatlerinden sonra etkisini azaltması beklenmektedir.

Marmara’da rüzgarın, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden itibaren güney ve güneybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, Pazar günü (26.11.2023) akşam saatlerinden sonra etkisini azaltması beklenmektedir.

Kuzey Ege’de rüzgarın, yarın (Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren güney ve güneybatıdan, Pazar günü (26.11.2023) ilk saatlerden itibaren batı ve kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına, yer yer 9 kuvvetinde (90 km/saat) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, Pazar günü (26.11.2023) akşam saatlerinden sonra etkisini azaltması beklenmektedir.

Güney Ege’de rüzgarın, yarın (Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren güney ve güneybatıdan, Pazar günü (26.11.2023) ilk saatlerden itibaren batı ve kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına, yer yer 9 kuvvetinde (90 km/saat) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, Pazar günü (26.11.2023) akşam saatlerinden sonra etkisini azaltması beklenmektedir.

Batı Akdeniz’in doğusunda rüzgarın, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden itibaren güney ve güneydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, aynı gün akşam saatlerinden sonra etkisini azaltması beklenmektedir.

Doğu Akdeniz’in doğusunda rüzgarın, yarın (Cumartesi) ilk saatlerden itibaren doğu ve güneydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, aynı gün akşam saatlerinden sonra etkisini azaltması beklenmektedir.

www.mgm.gov.tr
Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir