Meteorolojiden Fırtına Uyarısı

Meteorolojiden Fırtına Uyarısı
27 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 27 Kasım Pazartesi – 29 Kasım Çarşamba günleri arasında Fırtına beklendiğini bildirerek, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarılarda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinden yapılan açıklamada 27 Kasım Pazartesi – 29 Kasım Çarşamba günleri arasında Fırtına beklendiği uyarısında bulunularak, Ulaşımda Aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini kaydetti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden 27 Kasım Pazartesi günü yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Batı Karadeniz’de halen kuvvetli şekilde esmekte olan rüzgarın, bugün (Pazartesi) akşam saatlerinden itibaren doğusunda, yarın (Salı) akşam saatlerinden itibaren batısında güney ve güneybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, Çarşamba (29.11.2023) günü öğle saatlerinde batısı ile akşam saatlerinde doğusunda etkisini azaltması beklenmektedir.

Marmara’da rüzgarın, yarın (Salı) akşam saatlerinden itibaren güney ve güneybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, Çarşamba günü (29.11.2023) akşam saatlerinden sonra etkisini azaltması beklenmektedir.

Kuzey Ege’de rüzgarın, yarın (Salı) öğle saatlerinden sonra güney ve güneydoğudan, akşam saatlerinden itibaren güneybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, Çarşamba günü (29.11.2023) öğle saatlerinde kuzeyi ile akşam saatlerinde güneyinde etkisini azaltması beklenmektedir.

Güney Ege’de rüzgarın, yarın (Salı) öğle saatlerinden itibaren güneyli yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, Çarşamba günü (29.11.2023) sabah saatlerinde güneyi ile akşam saatlerinde kuzeyinde etkisini azaltması beklenmektedir.

www.mgm.gov.tr
Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir