Meteorolojiden Gökgürültülü Sağanak Yağış Uyarısı

Meteorolojiden Gökgürültülü Sağanak Yağış Uyarısı
22 Kasım 2022

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 23 Kasım Çarşamba – 24 Kasım Perşembe günleri arasında Gökgürültülü Sağanak Yağış beklendiğini bildirerek, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarılarda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinden yapılan açıklamada 23 Kasım Çarşamba – 24 Kasım Perşembe günleri arasında Gökgürültülü Sağanak Yağış beklendiği uyarısında bulunularak, Ani Sel, Su Baskını, Sel, Yıldırım, Ağaç veya Direklerin Devrilmesi, Ulaşımda Aksamalar ve Soba ve Doğalgaz Kaynaklı Baca Gazı Zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini kaydetti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden 22 Kasım Salı günü yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

23.11.2022 Çarşamba günü sabah saatlerinden itibaren Kıyı Ege ve Kuzey Ege’de beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların genellikle kuvvetli ve çok kuvvetli, Çanakkale’nin güneyi, Balıkesir’in batısı, İzmir’in güneyi ile Aydın ve Muğla çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Yağışların Antalya’nın batı ilçelerinde yarın (23.11.2022 Çarşamba) akşam saatlerinden sonra etkisini artırması ve yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Ege Bölgesi, Batı Akdeniz ve Göller Yöresinde yağışlarla beraber rüzgarın güney yönlerden kuvvetli zaman zaman fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

www.mgm.gov.tr
Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir