Meteorolojiden Gökgürültülü Sağanak Yağış Uyarısı

Meteorolojiden Gökgürültülü Sağanak Yağış Uyarısı
08 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 8 Mart Çarşamba günü 02:00 – 12:00 saatleri arasında Gökgürültülü Sağanak Yağış beklendiğini bildirerek, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarılarda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinden yapılan açıklamada 8 Mart Çarşamba günü 02:00 – 12:00 saatleri arasında Gökgürültülü Sağanak Yağış beklendiği uyarısında bulunularak, Ani Sel, Su Baskını, Ulaşımda Aksamalar ve Yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini kaydetti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden 8 Mart Çarşamba günü yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Yapılan son değerlendirmeler ve meteoroloji radarından alınan bilgilere göre; Çanakkale’nin güneyi ve Edremit Körfezi’nde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların bugün (Çarşamba) öğle saatlerine kadar kuvvetli (21-50 kg/m2), Balıkesir’in Edremit, Havran, Burhaniye ilçeleri ile Çanakkale’nin Ayvacık ve Bayramiç ilçelerinde çok kuvvetli yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

www.mgm.gov.tr
Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir