Meteorolojiden Gökgürültülü Sağanak Yağış Uyarısı

Meteorolojiden Gökgürültülü Sağanak Yağış Uyarısı
20 Aralık 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 21 Aralık Perşembe günü 03:00 – 21:00 saatleri arasında Gökgürültülü Sağanak Yağış beklendiğini bildirerek, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarılarda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinden yapılan açıklamada 21 Aralık Perşembe günü 03:00 – 21:00 saatleri arasında Gökgürültülü Sağanak Yağış beklendiği uyarısında bulunularak, Su Baskını, Sel, Ulaşımda Aksamalar ve Yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini kaydetti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden 20 Aralık Çarşamba günü yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

21.12.2023 Perşembe günü Ege kıyılarında etkili olacak sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışların İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla il geneli ile Çanakkale’nin güney kıyıları ve Edremit Körfezi’nde kuvvetli (21-50 kg/m2); Muğla’nın Bodrum, Datça, Marmaris, Ula, Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman ilçelerinde çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar, ani rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

www.mgm.gov.tr
Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir