Meteorolojiden Kar Yağışı Uyarısı

Meteorolojiden Kar Yağışı Uyarısı
20 Ocak 2022

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 21 Ocak Cuma – 22 Ocak Cumartesi günleri arasında Kar Yağışı beklendiğini bildirerek, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarılarda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinden yapılan açıklamada 21 Ocak Cuma – 22 Ocak Cumartesi günleri arasında Kar Yağışı beklendiği uyarısında bulunularak, Buzlanma, Don Olayı, Ulaşımda Aksamalar ve Çığ Tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini kaydetti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden 20 Ocak Perşembe günü yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Marmara’nın güneyi ve doğusu (Çanakkale’nin doğusu, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Yalova, Sakarya ve Kocaeli) ile Eskişehir ve Kütahya çevrelerinde beklenen yağışların, 21.01.2022 Cuma günü akşam saatlerinden itibaren kuvvetli yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli kar yağışlarının 22.01.2022 Cumartesi öğle saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Kuvvetli rüzgarla birlikte tipi, buzlanma, don olayı, yüksek kesimlerde çığ tehlikesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

www.mgm.gov.tr
Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir