Meteorolojiden Kuvvetli Rüzgar Uyarısı

Meteorolojiden Kuvvetli Rüzgar Uyarısı
16 Kasım 2022

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 17 Kasım Perşembe günü 09:00 – 23:59 saatleri arasında Kuvvetli Rüzgar beklendiğini bildirerek, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarılarda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinden yapılan açıklamada 17 Kasım Perşembe günü 09:00 – 23:59 saatleri arasında Kuvvetli Rüzgar beklendiği uyarısında bulunularak, Çatı Uçması, Ağaç veya Direklerin Devrilmesi ve Soba ve Doğalgaz Kaynaklı Baca Gazı Zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini kaydetti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden 16 Kasım Çarşamba günü yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

17.11.2022 Perşembe günü rüzgarın; Marmara, Ege, Batı ve Orta Karadeniz Bölgeleri ile İç Anadolu’nun kuzeyi ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa), Marmara ve Kuzey Ege’de zaman zaman kısa süreli fırtına (70-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Kuvvetli rüzgarın akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

www.mgm.gov.tr
Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir