Meteorolojiden Sağanak Yağış Uyarısı

Meteorolojiden Sağanak Yağış Uyarısı
10 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 11 Mart Cumartesi – 12 Mart Pazar günleri arasında Sağanak Yağış beklendiğini bildirerek, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarılarda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinden yapılan açıklamada 11 Mart Cumartesi – 12 Mart Pazar günleri arasında Sağanak Yağış beklendiği uyarısında bulunularak, Ani Sel, Su Baskını, Yıldırım ve Ulaşımda Aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini kaydetti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden 10 Mart Cuma günü yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Batı kesimlerde beklenen sağanak ve gök gürültülü yağışların, 11.03.2023 Cumartesi ve Pazar günleri Marmara, Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı (Eskişehir, Ankara, Çankırı) ve Batı Karadeniz’de yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2), Edremit Körfezi (Çanakkale’nin Ayvacık, Balıkesir’in Edremit, Havran, Burhaniye, Gömeç ve Ayvalık) ile İzmir’in kuzeyinde (Dikili, Bergama, Kınık) çok kuvvetli (51-100 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ve fırtınaya karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

www.mgm.gov.tr
Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir