Meteorolojiden Sağanak Yağış Uyarısı

Meteorolojiden Sağanak Yağış Uyarısı
19 Ocak 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 20 Ocak Cumartesi günü 12:00 – 23:59 saatleri arasında Sağanak Yağış beklendiğini bildirerek, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarılarda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinden yapılan açıklamada 20 Ocak Cumartesi günü 12:00 – 23:59 saatleri arasında Sağanak Yağış beklendiği uyarısında bulunularak, Ani Sel, Su Baskını, Ulaşımda Aksamalar, Buzlanma ve Don Olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini kaydetti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden 19 Ocak Cuma günü yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

20.01.2024 Cumartesi günü Marmara’da beklenen yağışların öğle saatlerinden sonra etkisini artırarak İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova ve Kocaeli’nde kuvvetli (21-50 kg/m2) yağmur ve sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Edirne ve Kırklareli çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak olarak başlayacak yağışların zamanla havanın soğuması ile birlikte kuvvetli karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde kuvvetli kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yağışla birlikte kuzey yönlerden kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile kar yağışı beklenen yerlerde buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

www.mgm.gov.tr
Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir