Minik Arkeologlar Antik Kentlerde

12 Ağustos 2017

“İÇDAŞ Minik Arkeologlar Sosyal Sorumluluk Uygulaması” ile tarihi kazı alanlarında çocuk ve gençlerin tarihi miras ve tarihi değerlere karşı bilinçlenmelerine katkıda bulunuluyor.

Türkiye’nin tarihi eser ve tarihi mirasına karşı farkındalık oluşturmak amacıyla yürütülen sosyal sorumluluk uygulamasında minik arkeologlar antik kentlerde kazı yaptı. 2014 yılından beri İÇDAŞ A.Ş. tarafından sürdürülen “İÇDAŞ Minik Arkeologlar Sosyal Sorumluluk Uygulaması” kapsamında, yaşları 7 ile 17 arasında değişen çocuklar ve gençler Assos Antik Kenti, Apollon Smintheion Kutsal Alanı ve Parion Antik Kenti’nde arkeolojik kazılara katıldılar.

İki gün süren etkinliklerde çocuklar, Çanakkale’deki üç farklı antik kentte hazırlanan ‘kazı simülasyon alanında’ arkeologlardan eğitim alarak kazı yaptı. Kazı öncesi antik kentleri gezen ve bilgi alan çocuklar, yaz sıcağı altında kazılara katıldılar. Arkeoloji biliminin ve arkeolog olmanın da anlamına dair bilgilenen ‘minik arkeologlar’ keyifli zaman geçirdiler.

Dördüncü Sene
“İÇDAŞ Minik Arkeologlar Sosyal Sorumluluk Uygulaması” bu yıl dördüncü kazı sezonuna ulaştı. İlki 2014 yılında gerçekleştirilen sosyal sorumluluk uygulamasında bu yıl 250 çocuk, tarihi mekanlarda kazılara katıldı. İki gün süren kazı faaliyetlerine katılan çocuklara “katılım sertifikası” verildi.

Bu uygulama ile çocuklar mirasa yönelik bilinçlerini arttırırken, tarihi değerlerin gün yüzüne çıkarılmasına da tanıklık ediyorlar. İÇDAŞ, Çanakkale’de bulunan dünyaca ünlü Troia Antik Kenti, Assos Antik Kenti, Parion Antik Kenti, Apollon Smintheion Kutsal Alanı kazılarında tarihin gün yüzüne çıkmasına ve korunmasına ana sponsorluğunu yapıyor.

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir