Olimpik ve Başarılı Sporcu Yetiştirme Uygulamaları Çalıştayı Gerçekleşti

11 Mart 2014

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) tarafından düzenlenen Çanakkale İlinde Olimpik ve Başaralı Sporcu Yetiştirme Uygulamaları: Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri konulu çalıştay Süleyman Demirel Konferans Salonu’nda düzenlendi. İki gün süren çalıştayın açılış törenine Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Gülendam, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Sekreteri Abdullah Albunar, Gençlik Spor İl Müdürü Muhammer Uslu, BESYO Müdürü Prof. Dr. Dinçay Köksal katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından müzik dinletisi ile devam etti. Açılış konuşmalarını Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Gülendam, BESYO Müdürü Prof. Dr. Dinçay Köksal, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Sekreteri Abdullah Albunar, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Çanakkale Şube Başkanı Mustafa Meteertem, Çalıştay Koordinatörü Deniz Ünver gerçekleştirdiler.

Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, Çanakkale’de sporun durumunun tespit edilmesi, problemlerin konuşulup çözüm önerilerinin geliştirilmesi için bu çalıştayın çok önemli olduğunu vurguladı ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu çalıştaydan çok değerli sonuçlar çıkacak ve biz idareciler için bir kılavuz olacak. Katılımcıların sorunların tespiti ve çözüm önerileri noktasında samimi olması gerektiğini düşünüyorum. Futbol, voleybol gibi sporların dışında yüzme, okçuluk gibi branşlarında bu çalıştayda ele alınıp değerlendirilmesi gerekiyor.”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Gülendam, sporun sosyal ortamlarda çok konuşulan bir konu olduğunu belirterek; “Ancak sporun asıl sorunları hakkında kimse bilgi sahibi değil ve kimse sporun gerçek sorunlarını konuşmuyor. Bu çalıştay da değişik branşlardan bilim insanlarının sporun sorunların tartışıp, konuşması ileriye dönük yapılacak her çalışma için bir izlek olacaktır. Çalıştayın bu anlamda alana çok faydalı olacağını düşünüyorum” dedi.

BESYO Müdürü Dinçay Köksal, spor kültürünün tabana yayılarak sürdürülebilir olmasının önemli olduğunu vurgulayarak 2020 yılında düzenlenecek olan olimpiyatlara katılacak sporcu yetiştirmeyi hedeflemenin önemine değindi. Prof. Dr. Köksal sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugün Almanya’da 27 milyon lisanslı sporcu var. Fransa’da 3 milyon kişi judo ile uğraşıyor. Ama bizde güreş gibi ata sporu olarak gördüğümüz bir branşta bile Türkiye şampiyonalarına katılan sporcu sayısı bini geçmiyor. Başarmak için hedef oluşturmak, uzun soluklu sonuçlara odaklanmak, en büyük önceliklere yatırım yapmak, zaman, enerji ve kaynak yatırımı yapmak, hayalleri gerçekleştirmek için büyük fedakarlıklar yapmak, benim hakkım zihniyetinden vaz geçmek, öğrenme ve gelişme yolculuğundan zevk almak, iyi bir antrenörle yetişmek, engellerin üzerine gitmek gerekiyor.”

Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Sekreteri Abdullah Albunar çalıştayın herkes için faydalı olacağını söyleyerek, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu hakkında bilgi verdi.

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Çanakkale Şube Başkanı Mustafa Meteertem ise bu çalıştayın paydaşı olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Çanakkale’den olimpiyatlara sporcu yetiştirmenin önemine değindi.

Çalıştay Koordinatörü Deniz Ünver, Çalıştayın ana teması olan konunun Çanakkale’de sürekli tartışılan bir konu olduğunu belirterek, çözüm önerilerinin konuşulup uygulamaya konulmasının önemli olduğunun altını çizdi. Ünver Çanakkale’de önemli sporcuların yetiştirmesi gerektiğini ve önemli olduğunu da sözlerine ekledi.

Açılış konuşmalarının ardından “Antrenör ve Sporcu Eğitimindeki Uygulamalar” konusunda Prof. Dr. Yavuz Taşkıran bir sunum gerçekleştirdi. Sunumun ardından ise Prof. Dr. Yavuz Taşkıran’a Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ tarafından bir plaket takdimi yapıldı.

[Eylem Tuna / comu.edu.tr]

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir