Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hamit Palabıyık, ÇOMÜ’nün 2011 Yılı Performansını Değerlendirdi

17 Ocak 2012

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hamit Palabıyık, 2011 yılının ÇOMÜ açısından oldukça başarılı geçtiğini ve 2012’nin ise bir altın yıl olmasını umduklarını belirterek, “Asıl hedef ise 2013 ve 2014’de yapılacak atılımlar ile 2015’i atalarımıza ve çocuklarımıza layık bir ÇOMÜ ile karşılayabilmek. Bu doğrultuda ÇOMÜ bilim insanları ve personeli olanca gücüyle çalışmalarını sürdürecek. Bu bağlamda güzel kentimizin güzel insanlarının da katkı ve işbirliğini bekliyoruz” dedi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hamit Palabıyık, 2011 yılının üniversite için çok verimli geçtiğini belirterek, “Üniversitemizde yeni göreve başlamamızın ardından akademik kadroya önem verdik. Akademik kadromuz 2011 yılında tahminlerin ötesinde büyüdü ve büyümeye de devam ediyor. ÇOMÜ’ye bu dönemde öğretim üyesi sayısıyla aldığımızda neredeyse bir üniversite daha eklendi. 150’ye yakın yeni isim Çanakkale’ye geldi, 250’ye yakın kadro kullanıldı. Bilindiği üzere bu rakamlar bazı üniversitelerin toplam öğretim üyesi sayısından bile fazla. Elbette mutlu olanlar kadar, beklediği kadroyu alamayanlar da oldu. ÇOMÜ büyüdükçe kadro sorunumuz ne yazık ki azalmayacak artacak. Ankara’dan gelen kadrolar ne kadar artarsa artsın, üniversitemizin hızlı büyümesi nedeniyle her zaman kadrolar yetersiz gelecek, bekleme süreleri mutlaka olacak. Umut ederiz 2012’de en az bir 250 kadro daha kullanılır da şikayetlerde önemli bir azalma meydana gelir. Kadro genişlemesi sadece akademik kadrolarda değil, idari kadrolarda da yaşandı. İdari kadrolarımız istisnai bir büyüme ile neredeyse yüzde 20 büyüdü. Akademik kadrolarla birlikte değerlendirildiğinde sadece 2011 yılında ÇOMÜ Çanakkale’ye yaklaşık 400 yeni aile getirdi. Bu da sadece Üniversitemize değil, Çanakkale’ye de sağlanan büyük desteği kanıtlıyor” dedi.

“ÖĞRENCİ SAYISINDA ÖNEMLİ ARTIŞ OLDU”
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hamit Palabıyık, 2011 yılında ÇOMÜ’de öğrenci sayısında adeta patlama yaşandığını da belirterek, “Geçtiğimiz yıllarda boş kalan bölümlere talep 2011’de muazzamdı. İlçelerde dahi boş yer kalmadı neredeyse. Bu sonuçlar da gösteriyor ki üniversite tanıtım kampanyaları ve iyileştirmeler önemli oranda etkili oldu. Öğrenci sayısı rekor düzeyde, 5.000’den fazla arttı. Yani öğrenci sayısı itibariyle aldığımızda da ÇOMÜ’ye bir üniversite daha eklendi” dedi.

Prof. Dr. Hamit Palabıyık, 2011 yılında ÇOMÜ de altyapı yatırımlarında gözle görülür bir şekilde hızlanma yaşandığını da ifade etti. Palabıyık, “Bu süra içinde yollar onarıldı, binaların izolasyon ve estetik çalışmalarına hız verildi. İnternet ağları güçlendirildi. Bilgisayarlar yenilendi. 500 yeni printer öğretim üyelerine dağıtıldı. Binaların eksikleri tamamlandı. Mobilyadan makine teçhizata kadar karşılanmadık neredeyse bir tek talep bile kalmadı” dedi.

“BİGA AĞAKÖY KAMPÜSÜNDE ÖNEMLİ DEĞİŞİM OLDU”
Biga Ağaköy Kampüsü’nün öğrencilerin ihtiyaçlarına cevap verir hale getirilmesi için önemli çalışmalar yapıldığını da belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hamit Palabıyık, “Kampüs girişine öğrencilerin uzun süredir bekledikleri bankamatikler takıldı, kamelyalar geldi, binaların dış cepheleri düzeltiliyor. Kampüs girişindeki sinyalizasyon sistemi üniversitenin de lobicilik faaliyetleri sonucunda tamamlandı. En önemlisi kütüphane ve sosyal alan yatırımları başlamak üzere. Elbette bir de Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu binası var. O da 2012 yılında temeli atılacak binalar arasında. Biga’da başarılanların en kıymetlisi ise ilçenin üniversiteye sahip çıkması ve bazı binaları yapmayı üstlenmesi. Çok yakın bir zamanda Biga’daki okullarımızı tanımak zor olacak” şeklinde konuştu.

“TERZİOĞLU KAMPÜSÜ ŞANTİYEYE DÖNDÜ”
Merkezdeki Terzioğlu Kampüsü’nün her yerinin şantiye haline geldiğini de ifade eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hamit Palabıyık, “Güzel Sanatlar Fakültesi bitmek üzere. Mart başında binanın tamamen faaliyete geçmesi bekleniyor. Yine Nisan ayında bitmesi beklenen Deney Hayvanları Laboratuvar binası tam 8 yeni laboratuar kazandıracak. Merkez Laboratuvarlar binası ise Mayıs ayı sonunda tamamlandığında ÇOMÜ’ye 15 yeni laboratuvar daha katılmış olacak. Böylece sadece bu iki bina sayesinde 2012’de 23 yeni laboratuarımız olacak. Bu da AB, TÜBİTAK, ajans ve DPT projelerini almamızı kolaylaştıracak. Ancak laboratuvar yatırımları bunlarla sınırlı değil. Mevcut fakülte binalarında laboratuvar altyapısı güçlendiriliyor ve bazı yeni laboratuvarlar da bu binalarda kuruluyor. Bunun dışında ikinci spor salonunun temeli de atılmak üzere. Böylece kampüsümüzde 2 kapalı spor salonu olacak. Bir de bilindiği üzere Biga Yerleşke’de ve Anafartalar Yerleşkesi’nde birer kapalı spor salonumuz bulunmakta. İnşaatlardan bir tanesi de Personel Yemekhanesi ve Rektörlüğün hemen yanında yükseliyor. Bu inşaatın da en geç 2 ay içinde tamamlanması bekleniyor. Yerleşkenin güney-doğu kısmında ise 500 kişilik bir yurt bitmek üzere. Temmuz ayında tüm yerleşkedeki yurt kapasitesi 1.000 öğrenciyi geçecek. Ekim 2012’de ise hedef 2.500 kapasite. İnşaatlar çerçevesinde kreş ve anaokulu inşaatı da başlamak üzere. Tıp Fakültesi yeni binasına ve uygulama hastanesi genişlemesine de kavuşmak için heyecanlanıyor. Aynı bağlamda Meslek Yüksekokulumuza yeni binalar, merkezi derslik binaları, bilgi-işlem binası ve diğer hizmet binaları da 2012’nin sürprizleri olacak. Tüm okullarımızda bilgisayar, klima, televizyon, laboratuvar malzemesi, ofis malzemeleri, dolap, masa gibi ihtiyaçları 2011’de geçmiş yıllarda görülmedik bir hızda ve cömertlikte karşılandı. 2012’de bu performansın devam etmesi bekleniyor. Denebilir ki 2011’de hiçbir okulumuzun malzeme ihtiyaçlarına hayır denmedi. 2011 bu açıdan istisnai bir yıl oldu” dedi.

KAMPüS IŞIL IŞIL OLUYOR
Üniversitede kampüsün ışıl ışıl hale gelmesi için çalışmaların devam ettiğinden de bahseden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hamit Palabıyık, “Üniversitede aydınlatma çalışmaları da taüm hızla sürüyor. Artık Terzioğlu Kampüsü karanlık bir dağ başı olmayacak. Kimse kampüsten ayrılmak istemiyor. Marketiyle, kafeleriyle kampüs ışıl ışıl. Ayrıca gece de kampüste bilim ve eğitim yapmak zevk halini almaya başlıyor. Yeni sokak aydınlatmaları da planlandı, 2012’de geliyor. Bu tür düzenlemeler tamamlandığında Terzioğlu Yerleşkesi 7/24 çalışan bir bilim yuvası halini almış olacaktır” dedi.

“KÜTÜPHANEMİZ VE DERSLİKLERİMİZ MODERN”
2011 ve 2012 yatırımlarında en önemlisi yerin kütüphane olduğunu belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hamit Palabıyık, “Kütüphane’ye ÇOMÜ bu yıl belki de 1 milyon liradan fazla kaynak aktardı. Kitap, e-kitap, dergi gibi pek çok alanda ÇOMÜ Kütüphanesi adeta kendisini aştı. 90.000 kitaplık koleksiyon 170.000’i zorladı. Hedef 2012’de 250.000 kitap. Ayrıca veri tabanlarında inanılmaz bir iyileşme yaşanıyor. Kütüphane için yeni okuma salonu ve dev bir öğrenci bilgisayar laboratuvarı da 2012’de yapılacak binalar arasında. Kütüphane çalışma süresi 2011’de gece yarısına kadar uzatılmıştı, 2012’de ÇOMÜ bu alanda da rekoru hedefliyor. Artık Çanakkale’de 7/24 kitap okunabilecek bir yer olacak. Bunun dışında 2012’de derslik kapasitesinde de patlama yaşanması bekleniyor. Yukarıda isim isim saymaya çalıştığımız yeni binalar 2012’de birer birer yükselecek. Hepsi planlandı ve bütçeleri de planlandı. Bir aksilik olmaz ise ÇOMÜ’ye 2012’de neredeyse bir ÇOMÜ daha katılacak” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hamit Palabıyık, üniversiteye ulaştırma konusunun doğrudan Rektörlüğün işi olmamasına rağmen bazı çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Bu kapsamda 2011’de, tam 19 yıl sonra kampüs içi, ücretsiz öğrenci servisi başladık. Bir servis yetmeyince ikinci otobüs de devreye soktuk. Otobüs parkındaki artışlara paralel olarak ÇOMÜ Rektörlüğü ulaşımda personelini ve öğrencilerini daha fazla desteklemeye devam edecek” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hamit Palabıyık, 2011 yılının ÇOMÜ açısından oldukça başarılı geçtiğini ve 2012’nin ise bir altın yıl olmasını umduklarını belirterek; “Asıl hedef ise 2013 ve 2014’de yapılacak atılımlar ile 2015’i atalarımıza ve çocuklarımıza layık bir ÇOMÜ ile karşılayabilmek. Bu doğrultuda ÇOMÜ bilim insanları ve personeli olanca gücüyle çalışmalarını sürdürecek. Bu bağlamda güzel kentimizin güzel insanlarının da katkı ve işbirliğini bekliyoruz” dedi.

İHA

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir