Sıcaklarla Birlikte Hırsızlıklar da Artıyor

23 Mayıs 2012

Yaz mevsimiyle birlikte açık bırakılan pencere ve balkon kapılarının hırsızlara davetiye çıkardığını hatırlatan yetkililer, vatandaşları uyardı.

Sıcak havalarda gece pencere ve balkon kapılarının açık bırakılması hırsızlara davetiye çıkarıyor. Özellikle yaz mevsiminde, Çanakkale’ye il dışından hırsızlık amacıyla gelen kişilerin camı açık evleri seçtiğini hatırlatan yetkililer, vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı. Özellikle alt katlarda oturan vatandaşların pencere ve kapılarını açık bırakmalarını isteyen yetkililer, görülen şüpheli kişilerin 155 polis imdat hattına bildirilmesini istedi.

Çanakkale Emniyet Müdürlüğü, yaz mevsimi sebebiyle evlerinden ayrılıp yazlığa gidecek vatandaşları uyardı. Emniyetin web sitesinden yapılan uyarıda, “Tatile gittiğinizde veya evinizden uzun süreli ayrıldığınızda posta kutusunun anahtarını komşunuza bırakmayı unutmayın. Hırsızlar öncelikle posta kutusu dolu olan daireleri seçerler. Evinize geldiğinizde camınızın kırıldığını ya da kapınızın açık olduğunu fark ederseniz, evinize giren şahıs ya da şahısların hala içeride olabileceğinden eve girmeyiniz, derhal Polis’i arayıp gözetlemeye devam ediniz. Çelik kapı kullanınız veya kapı çerçevelerinin çelik destekli olmasında fayda vardır. Evinizin bulunduğu yerin çevre aydınlatmasının yeterli olmasına özen gösteriniz. Bahçenizde ağaç yetiştiriyorsanız, bunları kapı ve pencerelerinizin dışarıdan görünmelerine mani olmayacak şekilde budamaya özen gösterin. Böylelikle hırsızların kimseye görünmeden çalışma şansları azalacaktır. Dairenizin yangın çıkışı yoksa veya apartmanın giriş katında oturmuyorsanız evinizin hırsızlara karşı en güvensiz kısmı ön kapısıdır. İlk risk apartmanın ana giriş kapısının olması ve herkesin buradan rahatça girebilmesi ile başlar. Bu nedenle kendi kapınızın güvenliğinin yeterli olmasına dikkat ediniz. Evinizdeki çelik kasada büyük miktarda para ve kıymetli eşya bulundurmayınız. Bunları bankalarda kiralık kasalarda muhafaza edebilirsiniz. Evinizden ayrılmanız halinde kıymetli eşyalarınızı yanınıza alınız ya da güvendiğiniz komşunuza veya yakınınıza emanet ediniz. Kıymetli eşyalarınızı ve paranızı evde bırakmak zorunda iseniz, evin alışılagelmiş yatak odası, gardırop gibi yerlerinin dışında, mutfak, kiler, balkon gibi yerlere gizleyerek bırakılması faydalı olacaktır. Kapı anahtarınızı ayakkabı içi, paspas altı, kapı üstü elektrik saati v.b. yerlerde saklamayınız. Değerli eşyalarınıza tanıtıcı işaretler koyunuz ve varsa seri numaralarını yazıp saklayınız.” Diye tavsiyelerde bulunuldu.

İHA

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir