Tekirdağ ve Çanakkale Çevrelerinde Beklenen Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!

Tekirdağ ve Çanakkale Çevrelerinde Beklenen Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!
20 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 20 Haziran Salı günü 15:00 – 20:00 saatleri arasında Gökgürültülü Sağanak Yağış beklendiğini bildirerek, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarılarda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinden yapılan “Tekirdağ ve Çanakkale Çevrelerinde Beklenen Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!” başlıklı açıklamada 20 Haziran Salı günü 15:00 – 20:00 saatleri arasında Gökgürültülü Sağanak Yağış beklendiği uyarısında bulunularak, Ani Sel, Su Baskını, Yıldırım ve Ulaşımda Aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini kaydetti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden 20 Haziran Salı günü yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Bugün akşam saatlerine kadar Tekirdağ’ın merkez, Çorlu, Marmara Ereğlisi, Ergene, Şarköy, Malkara, Hayrabolu ve Muratlı ilçeleri ile Çanakkale’nin merkez, Gelibolu, Eceabat, Lapseki, Biga, Çan ve Bayramiç ilçelerinde yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

www.mgm.gov.tr
Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir