Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Acarer’den “Youtube” Eleştirilerine Tepki

17 Ekim 2008

Bozcaada, Gökçeada ve Gelibolu Yarımadası’nın GSM kapsamasını iyileştirmek amacıyla telekomünikasyon Kurumu İstanbul Bölge Müdürlüğü öncülüğünde başlatılan ve 3 operatörün işbirliğiyle yürütülen çalışmaların tamamlanması dolayısıyla Çanakkale’de bir tören düzenlendi.

Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Dr. Tayfun Acarer, Youtube gibi bazı web sitelerine erişimin engellenmesi konusunda kendilerine yapılan eleştirilere tepki göstererek, “Özellikle gençlerimiz ve çocuklarımız için vazgeçilmez birer araç haline gelen internetin güvenli içeriği çok önemli. Türkiye’nin bazı hassasiyetleri var. Atatürk Türkiye’nin bir hassasiyetidir. Her ülkenin de bu hassasiyetlerimize saygı göstermesi gerekir. O nedenle kanunlarla verilen görevleri yürütmekle sorumlu olan kurumumuz ve internet başkanlığının yaptığı çalışmaları anlayışla ve saygı ile karşılamak gerekir” dedi.

Bozcaada, Gökçeada ve Gelibolu Yarımadası’nın GSM kapsamasını iyileştirmek amacıyla telekomünikasyon Kurumu İstanbul Bölge Müdürlüğü öncülüğünde başlatılan ve 3 operatörün işbirliğiyle yürütülen çalışmaların tamamlanması dolayısıyla Çanakkale’de bir tören düzenlendi. Kolin Hotel’de gerçekleştirilen törende konuşan Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Dr. Tayfun Acarer, gündemle alakalı önemli açıklamalarda bulundu. Kurumun isminin telaffuz edilmesinin zor olduğunu belirten Acarer, “Kurumumuzun adı Telekomünikasyon Kurumu. Birçok kişi tarafından telaffuzu bile çok zor bir ifade. Yeni kanunda bizim adımız ‘Elektronik Haberleşme Kurumu’ olacak” dedi.

Youtube gibi bazı sitelere erişim yasağının konulmasının ardından büyük eleştiriler aldıklarını da belirten Acarer, “Türkiye’nin bazı hassasiyetleri var. Türkiye’nin geleceği çok önemli. Türkiye’de sağlıklı bir sosyal yaşantı çok önemli. Özellikle gençlerimiz ve çocuklarımız için vazgeçilmez birer araç haline gelen internetin güvenli içeriği çok önemli. Türkiye’nin bazı hassasiyetleri var. Atatürk, Türkiye’nin bir hassasiyetidir. Her ülkenin de bu hassasiyetlerimize saygı göstermesi gerekir. O nedenle
kanunlarla verilen görevleri yürütmekle sorumlu olan kurumumuz ve internet başkanlığının yaptığı çalışmaları anlayışla ve saygı ile karşılamak gerekir” diye konuştu.

Konuşmasında baz istasyonlarıyla ilgili eleştirilere de değinen Acarer, “Baz istasyonlarının çokluğu değil, azlığı daha çok risklidir. Baz istasyonları bizim mobil sistemlerimizin vazgeçilmez altyapısıdır. Bu altyapı olmadan ceplerimizdeki telefonlar maalesef çalışamıyor. Eğer sizin baz istasyonunuz az ise dolayısıyla bulunduğunuz yerdeki sinyal zayıf olacaktır. Cebinizdeki, belinizdeki, konuşurken başınıza dayadığınız telefonların o sistemlerle bağlantı sağlaması için harcayacağı enerji daha fazla olacaktır. Bu daha büyük bir risktir. O nedenle makul ve optimal sayıda baz istasyonu zorunludur. Kullandığınız makine ne kadar uzak mesafe ile irtibatlı ise o kadar fazla enerji harcar. Bazı konuyu iyi değerlendirmeyen veya bilmeyen kişiler tarafından zaman zaman ‘Baz istasyonları şehrin dışına çıkarılsın’ gibi öneriler alıyoruz. Bu fay hatlarının şehrin dışına çıkarılmasına benzer” şeklinde konuştu.

“YAŞANAN EKONOMİK KRİZDE TELEKOMÜNİKASYON SEKTÖRÜ EN ŞANSLI SEKTÖR DURUMUNDADIR”

Yaşanan küresel krizde telekomünikasyon sektörünün çok şanslı olduğunu da iddia eden Acarer, “Bu sektör özellikle istihdam, yan sanayi ve ekonomiyi destekleme açısından lokomotif bir sektördür. Bu sektördeki bütün oyuncular gibi bu sektörün lokomotifleri bu ülkenin kazançlarıdır. Verdikleri vergiye, sahip oldukları istihdama, yan sanayiye verdikleri desteğe bakın bunu açıkça görürsünüz. Yaklaşan bu küresel krizde de onların çok büyük sorumlulukları var. Bu sektörün bunda veballeri çok yüksek. Sakın
eleman çıkartmayın. Tüm tersine alabildiğiniz kadar eleman alın ve ülkeye destek verin” dedi.
Son günlerde basın yayın organlarında yer alan “Çift sim katlı telefonlar toplatılacak” şeklindeki haberlerle ilgili de açıklama yapan Acarer, “Şu anda ölçümünü yaptığımız cihazlarla ilgili testleri tamamlamadık. Tümünü tamamladıktan sonra bunu bir rapor halinde birkaç ay sonra ilan edeceğiz. Bu cihazlar içinde özellikle Türkiye’de belirlenen standartlara uygun olanlar da, olmayanlar da çıkacaktır. Ancak kurulumuzun bu konudaki hassasiyetleri doğrultusunda bütününde denetimler tamamlanmadan piyasadaki 70 tane çift sim kartlı modelle ilgili kesin bir açıklama yapmamız doğru olmaz. Çıkacak sonuçların çok olumsuz olacağını düşünmüyorum” diye konuştu.

Kasım ayında gerçekleştirilecek olan GSM aboneleri arasında operatör değişimi hakkında da bilgi veren Acarer, “Operatörler arasında geçişte ve operatörlerin birbirlerine verecekleri ücret var. Ya da birbirlerinden isteyecekleri ücret var. Operatörler bu ücreti istemeyebilir veya kendisine abone gelen kişinin maliyetini kendisi üstlenir ve bunu aboneye yansıtmaz. Biz bunun bedelini belirledik. Ancak 3 operatörümüz de, bizlere yaptıkları şifai açıklamada bu ücreti almayacaklarını beyan ettiler. Böyle
olursa tabii biz daha çok seviniriz” dedi.

Toplantıda ayrıca Telekomünikasyon Kurumu İstanbul Bölge Müdürü İbrahim Bayraktar ve Çanakkale Valisi Orhan Kırlı da birer konuşma yaptı. Vali Kırlı ve Telekomünikasyon Kurumu İstanbul Bölge Müdürü İbrahim Bayraktar, 2 ay gibi kısa sürede Bozcaada, Gökçeada ve Gelibolu Yarımadası’nın GSM kapsamasını iyileştirmek amacıyla başlatılan ve 3 operatörün işbirliğiyle yürütülen çalışmaların tamamlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmaların ardından projenin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere plaket verildi.
İHA

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir