Türk Sağlık-Sen Çanakkale Şube Başkanı Önder Yılmaz: “Sağlıkta Şiddet ve Cinayet Son Bulsun”

19 Nisan 2012

Türk Sağlık-Sen Çanakkale Şube Başkanı Önder Yılmaz, Gaziantep’te bir doktorun, hasta yakını tarafından öldürülmesi olayını kınadıklarını belirterek, “Güvenli ve huzurlu bir yerde görev yapmak sağlık çalışanlarının hakkıdır. Yöneticilerimiz bu konuda duyarlı olmalı, çalışanlara yapılacak bu tür saldırıların önüne geçmek veya bu saldırıları engellemek için gerekli önlemleri almalıdırlar” dedi.

Konu ile ilgili basın açıklaması yapan Türk Sağlık-Sen Çanakkale Şube Başkanı Önder Yılmaz, sağlıkta yaşanan şiddetin Gaziantep’te cinayete dönüştüğünü belirterek, “Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi’nde görevli Dr. Ersin Arslan gencecik yaşta servisteki odasında bir hasta yakını tarafından katledildi. Merhum doktorumuz Ersin Arslan’a Allah’tan rahmet kederli ailesine sabır diliyoruz. Tüm sağlık camiasının başı sağolsun. Sözlü şiddet, darp derken Gaziantep’te artık şiddet yerini katliama bırakması vahametin boyutunu anlatmaya yeterlidir. Sağlıkta şiddetin, cinayetin önüne geçmek için ne zaman tedbir alınacak merak ediyoruz. Türk Sağlık-Sen üyeleri yaşanan bu vahşete dikkat çekmek ve sağlıkta şiddete tepki göstermek amacıyla cinayetin yaşandığı Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi’nde iki gün iş bırakıyorlar. Artık bir an önce sağlık kurum ve kuruluşlarında gerekli önlemler alınmalıdır. Güvenli ve huzurlu bir yerde görev yapmak sağlık çalışanlarının hakkıdır. Yöneticilerimiz bu konuda duyarlı olmalı, çalışanlara yapılacak bu tür saldırıların önüne geçmek veya bu saldırıları engellemek için gerekli önlemleri almalıdırlar” dedi.

Önder Yılmaz, konuşmasında cezaların yetersizliği konusuna da değinerek, “Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin asgariye indirilmesi bakımından daha caydırıcı ve etkin cezaların yer aldığı bir mevzuat değişikliğine gidilmesi için Türk Sağlık-Sen olarak Sağlık Bakanlığı’nın girişimlerde bulunması istedik. Bu amaçla Sağlık Bakanlığı’na başvurumuzu da yaptık. Bakanlıkla tüm sivil toplum örgütlerinin bir araya getirilerek ortak bir çalışma yapılmasını istedik. Fakat ne yazık ki şimdiye kadar somut bir adım atılmadı. Gaziantep’te yaşanan bu vahim olay sonrasında artık herkes şapkasını önüne koymalı, düşünmeli ve harekete geçmelidir. Özellikle vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi için yoğunu bir çalışma yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Televizyonlarda kamu spotlarından, hastanelerde hasta ve hasta yakınlarına sağlıkta şiddetle ilgili broşürler verilmesi gibi sosyal çalışmalar gerçekleştirilmelidir. Artık sağlıkta şiddetin ve cinayetin son bulmasını istiyoruz” dedi.

İHA

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir