‘Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretim Programı’ Sertifikaları Verildi

21 Ekim 2014

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Türkçe Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezi (TÖMER) ve Uzaktan Eğitim Merkezi işbirliğinde düzenlenen “Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretim Sertifikası Programı”nın sertifika töreni İktisat Fakültesi’ndeki Cemil Meriç Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükriye Aras Hisar ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Yüce’nin yanı sıra öğretim elemanları ve öğrencilerin katıldığı sertifika töreninde açılış konuşmasını TÖMER Müdürü Okt. Musa Yığın yaptı. Yığın, TÖMER hakkında bilgiler verdiği konuşmasında yabancı uyruklulara Türkçe öğretiminin Türkiye’de hızla yükselen ve talep gören bir alan olduğunu fakat bu konuda yeterli düzeyde nitelikli eğitimcinin bulunmadığını dile getirerek şunları söyledi:

“Diğer üniversitelerin bu konuda yaptığı çalışmalar gibi biz de ÇOMÜ olarak ‘Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretim Sertifikası Programı’nı gerçekleştirdik. Büyük şehirlerdeki bu programlara herkes ulaşamıyor. Program için yaklaşık bir ayını eğitim aldığı üniversitenin bulunduğu şehirde geçirmek zorunda kalan hocalarımız, ÇOMÜ’deki uzaktan eğitim sistemiyle birlikte bu eğitimin 3 haftasını uzaktan eğitimle 1 haftasını ÇOMÜ’de bulunarak alıyorlar. Programdan aldığınız bu sertifikaların sizlerin mesleki gelişimlerine katkılar sunmasını ümit ediyoruz.”

Yığın’dan sonra konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükriye Aras Hisar, yabancı uyruklu öğrenci sayısını artırmak için çabaladıklarını ifade ederek;
“Eğer dünyada ileride bir barış olacaksa barışın elçileri bu öğrencilerimiz olacaklar. Her geçen yıl yabancı uyruklu öğrenci sayımız artıyor ve onlar mezun olduğunda gittikleri yerlerde ÇOMÜ’yü ve ülkemizi tanıtıyorlar. Her yıl bir öncekinin 2 katı sayıda başvuru alıyoruz. Öğrencilerimiz bu eğitimle bir yıl içerisinde branş derslerini alacak seviyeye geliyorlar. Uzaktan eğitime de oldukça önem vermekteyiz. Katılımcılar uzaktan eğitim sayesinde evlerinden ya da ofislerinden yan dallarda çok farklı eğitimler alabiliyorlar. Burada iki birimimizin işbirliğinden güzel işler çıkmış. Türkçe, artık birçok ülkede konuşulan bir dil olma yolunda ilerliyor. Katkı sunan herkese ülkem adına teşekkür ederim” dedi.

Geçen sene mezun olan bir öğrencinin duygu ve düşüncelerini dile getirmek için yaptığı konuşmanın ardından bir diğer mezun öğrenci de öğrendiği Türkçe bir şarkıyı seslendirdi.

Tören, mezun öğrencilere sertifikalarının verilmesiyle sona erdi.

Yorumlar...

    Henüz yorum yok...

Sizin Yorumunuz...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir